Radio Herceg-Bosne
Učitavanje...
Anketa
Ja sam slušatelj koji ima:

Pretraga

[AUDIO] Treću godinu zaredom u Mostaru se održava Novogodišnji koncert

Objavljeno 14.01.2020. 15:15

U ponedjeljak, 20. siječnja s početkom u 19.00 sati Simfonijski orkestar Mostar u velikoj dvorani Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače okupit će 52 glazbenika iz Mostara, Širokoga Brijega, Stoca, Banjaluke, Sarajeva, Imotskog, Splita, Dubrovnika, Varaždina, Čakovca, Zagreba, Zaječara i Beograda. 

Predvođeni maestrom Igorom Tatarevićem donijet će hercegovačkoj publici zvuke i prizore austrijske prijestolnice.

Kao da sjede u bečkom Glazbenom zavodu, slušatelji će moći uživati u uvertiri „Šišmiš“, koračnicama, valcerima i polkama skladateljske obitelji Strauss, a mostarski simfoničari ove godine obećavaju vrlo zanimljiv program. Atrakcija koncerta je skladba "Typewriter", koju će na pisaćem stroju, uz pratnju orkestra, izvesti timpanist Dario Kos.
Solistica na koncertu je i sopranistica Ivana Duvnjak iz Zagreba.

Glavni pokrovitelj koncerta je Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne.

Simfonijski orkestar Mostar još jednom organizira gigantski koncert kojeg se ne bi postidjeli ni najveći europski gradovi i poziva sve ljubitelje lijepoga, a napose lijepe glazbe, da u ovom vremenu užurbanosti dođu uživati i doživjeti Beč u Mostaru.
Ulaznice po cijeni 15 i 10 KM mogu se nabaviti na porti u Kosači radnim danom od 13:00 do 20:00 sati ili rezervirati na broj 063 940 584.


Gošća u programu Radija Herceg-Bosne bila je Snježana Zovko, ravnateljica Simfonijskog orkestra Mostar, a razgovor poslušajte na priloženoj poveznici.


Radio HB - Snježana Zovko

» Uvjeti korištenja

Software i dizajn www.creatixbih.com.