Radio Herceg-Bosne
Učitavanje...
Anketa
Ja sam slušatelj koji ima:

Pretraga

[AUDIO] Caritas Mostar dobio sanitetsko vozilo za kućnu skrb

Objavljeno 14.01.2020. 15:23

Danas je ispred Biskupskog ordinarijata u Mostaru predsjedniku Caritasa biskupija Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan mons. Ratku Periću vlasnik salona vozila MRM Ljubuški-Mostar Miroslav Rupčić predao ključeve darovanog sanitetskog vozila nakon čega će Caritas ponovno početi s pružanjem usluga kućne skrbi na području Hercegovine.

Nakon biskupove zahvale Miroslav Rupčić je rekao kako je kuća MRM na raspolaganju za činjenje dobra:
"Vrijeme je darivanja, a mi smo htjeli dati svoj doprinos, a u dogovoru s don Željkom ocijenili smo da je ovo trenutno najpotrebnije i odlučili smo u svojim skromnim mogućnostima pomoći".

Ravnatelj Caritasa Mostar don Željko Majić kaže da će prvi tim kućne skrbi nazvane "Milosrdni Samarijanac" početi s aktivnostima u ponedjeljak 20. siječnja 2020., a naglasak će biti na pružanju medicinske njege bolesnicima u obiteljskim domovima, ali će pomagati i u pospremanju stana, dostavi hrane i higijene te ako je potrebno i lijekova.
"Pozivam i sve koji mogu da se uključe u ovu akciju, jer nismo mi tako siromašni da čekamo pomoć izvana, da sami ne možemo pomoći", dodaje don Željko Majić.

Radio HB - Donacija Caritasu

"Ovaj tim je donacija Tjedna solidarnosti Hrvatskog Caritasa koji se provodi svake godine, a odlučeno je da se ova pomoć namjeni u ovu svrhu.
Zahvaljujem Hrvatskom Caritasu i svim ljudima koji su sudjelovali, a želim ih potaknuti da ih ove godine povede evanđeoska ljubav, jer samo tako i tome duhu mi možemo djelovati", naglasio je ravnatelj Caritasa Mostar.

Pozvao je sve one koji znaju za ostavljene i osamljene osobe i koji su potrebni Caritasove ljubavi da informacije dostave u Caritas kako bi medicinska sestra i njegovateljica mogle doći i na njihove adrese.
"Nadamo se da ćemo uskoro, zahvaljujući i poslovnim ljudima iz Hercegovine, sa sličnim aktivnostima početi i u drugim dijelovima Biskupije", zaključio je don Željko Majić.

Inače, kućna skrb je u Caritasu Mostar bila aktivna sve do 2016. kada se zbog objektivnih razloga ugasila, ali je cijelo vrijeme bio otvoren poziv da se ponovno otvori ovaj nakaritativniji i najhumaniji oblik pomoći.

» Uvjeti korištenja

Software i dizajn www.creatixbih.com.