Radio Herceg-Bosne
Učitavanje...
Anketa
Ja sam slušatelj koji ima:

Pretraga

[AUDIO] Održan WineOS - Festival vina, delicija i ugodnog življenja

Objavljeno 15.01.2020. 12:49

Šesti međunarodni dvodnevni Festival vina, delicija i ugodnog življenja WineOs okupio je 110 izlagača i isto toliko novinara iz regije. 

Iako je glavni cilj festivala promovirati vina iz Slavonije i Podunavlja, posjetitelji su mogli kušati i vina iz Mađarske, Srbije i Hercegovine i Makedonije.


U posljednjih nekoliko godina hercegovačka vina su naprosto eksplodirala svojom kvalitetom, a žilavka, blatina i trnjak postale su planetarno poznate sorte. 


Čak nekoliko platinastih nagrada na Decanteru, a da o zlatima i ne govorimo, potvrda su velikog tektonskog procesa koji se događa na vrućem hercegovačkom kamenu. 


Najugledniji hrvatski sommelijer, koji je i Decanterov sudac, Siniša Lasan, zaposlenik poznatog dubrovačkog restorana Proto, veliki je zaljubljenik u hercegovačka vina, a na velikom masterclassu, održanom u sklopu sajma, posjetitelji i sudionici imali su prigodu kušati čak 10 najboljih predstavnika hercegovačke vinske revolucije! 

Kora, žilavka – Vinarija Daorson, Stolac Žilavka Kasna berba – Vinarija Marijanović, Služanj Žilavka Selekcija – Carska vina, Međugorje Žilavka 2008 – Vinarija Matić, Trebižat Arhivska žilavka Andrija 2004 – Podrumi Andrija, Paoča Mjesečar žilavka – Vinarija Brkić, Čitluk Orange Krš, žilavka – Vinarija Škegro, Radišići Plavac mali – Vinarija Keža, Studenci Ivaniš Blatina 2017 – Vinarija Tolj, Blatnica X Line crno – Vinarija Vilinka, Sretnice Trnjak – Vinarija Nuić, Crnopod.


Na priloženoj poveznici poslušajte prilog kolegice Anđele Jurišić koja je o sudjelovanju na ovom festivalu razgovarala s nekoliko hercegovačkih vinara koji su i ove godine izlagali svoje proizvode.

Radio HB - WineOS

» Uvjeti korištenja

Software i dizajn www.creatixbih.com.