Radio Herceg-Bosne
Učitavanje...
Anketa
Ja sam slušatelj koji ima:

Pretraga

[AUDIO] U tijeku Javni natječaj za studentske stipendije, rok do 22. siječnja

Objavljeno 15.01.2020. 14:48

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavio je Javni natječaj za dodjelu stipendija studentima - pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske - za akademsku godinu 2019./2020.
Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske dodijelit će studentima - pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske 500 stipendija za akademsku godinu 2019./2020., od čega 100 stipendija za studij u Republici Hrvatskoj i 400 stipendija za studij u Bosni i Hercegovini.

Stipendije se dodjeljuju studentima za jednu akademsku godinu jednokratno, odnosno za razdoblje od 10 mjeseci u mjesečnom iznosu od 700,00 kuna.

Pravo sudjelovanja na Javnom natječaju imaju studenti - pripadnici hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske koji su upisani u statusu redovnog studenta na javnim visokim učilištima u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Prijava za Javni natječaj se obavezno podnosi u elektroničkom i papirnatom obliku. Nakon što se e-prijavni obrazac konačno preda i spremi putem računalnog sustava, dostupan putem poveznice: https://stipendijehrvatiizvanrh.in2.hr potrebno ga je ispisati i vlastoručno potpisati te zajedno s ostalom traženom dokumentacijom u papirnatom obliku, dostaviti preporučeno poštom na adresu:
Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Trg hrvatskih velikana 6, 10000 Zagreb, Republika Hrvatska

s naznakom:
"Za Javni natječaj za dodjelu stipendija studentima - pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske - za akademsku godinu 2019./2020."

Rok za podnošenje prijava u elektroničkom i papirnatom obliku je od 23. prosinca 2019. do 22. siječnja 2020. godine.
Prijave s nepotpunom dokumentacijom ili prijave/dopune prijava koje ne budu podnesene u roku i na način propisan Javnim natječajem neće se razmatrati. Dostavljena dokumentacija na Javni natječaj ne vraća se podnositelju prijave.

Za sve dodatne informacije vezane uz Javni natječaj kandidati mogu poslati pisani upit do isteka roka za podnošenje prijava na adresu e-pošte: stipendije@hrvatiizvanrh.hr ili nazvati na broj: +385 (0)1/6444-657 svaki radni dan od 10 do 14 sati.
E-prijavni obrazac: https://stipendijehrvatiizvanrh.in2.hr


Gošća Otvorenog programa Radija Herceg-Bosne, kolegice Ružice Ljubičić bila je Žana Ćorić, savjetnica s posebnim položajem za pitanja Hrvata u BiH pri Središnjem uredu RH za Hrvate izvan RH. a razgovor poslušajte na priloženoj poveznici.


Radio HB - Žana Ćorić

» Uvjeti korištenja

Software i dizajn www.creatixbih.com.