11.9 C
Mostar
Nedjelja, 24 listopada, 2021

AUDIO: Uskoro 8. Gospodarski forum općine Žepče

Razvojna agencija Žepče organizator je 8. Gospodarskog foruma općine Žepče koji u fokusu ima inovativnost u drvoprerađivačkom sektoru u Bosni i Hercegovini, kroz zajednički slogan „WOOD IS GOOD“, a održat će se 15.listopada 2021. god u Žepču.

   Partneri 8. Gospodarskog foruma općine Žepče su: Grad Široki Brijeg, Vanjskotrgovinska komora BiH, Ustanova za stručno obrazovanje odraslih WMT-a Banja Luka, Centar kompetencija Vukovarsko-srijemske županije.

  Medijski partneri su: Radiotelevizija Herceg-Bosne, Federalna TV, Portal Klix i Radio Žepče.

   Pokrovitelj 8. Gospodarskog foruma je općina Žepče.

  Na 8. Gospodarskog forumu općine Žepče govorit će se o temama: „Tradicionalne industrije i digitalno doba-primjer drvoprerade“ i „Što nam nosi umrežavanje u sektoru drvoprerade?“.

Cilj tematskog dijela je istaći nove inovativne proizvode iz sektora drvoprerade, prezentirati uspješne priče bh. poduzetnika, i predstaviti digitalizaciju kao razvojnu šansu za drvni sektor u Bosni i Hercegovini.

Predstavit će se kompanije „Aurora plus“ d.o.o. Teslić sa konceptom „Strong as wood“ fitness opreme na bazi drveta, i Vedran Miletić „Barrell Land“ kao inovativni turistički koncept na Blidinju, kompanija „Prlić“ d.o.o. Žepče i „Šiška“ d.o.o. Štitar iz Republike Hrvatske. Prezentaciju rada u području istraživanja i inovacija u sektoru drvoprerade imat će Ustanova za stručno obrazovanje odraslih iz Banja Luke i Razvojna agencija Gradiška koja je osnovala Centar za istraživanje i razvoj drvo-prerađivačke industrije grada Gradiške.

O umrežavanju kao šansi za brže rješavanje prepreka u poslovanju govorit će predstavnici Europske mreže regija za održivo korištenje šumske sirovine ROSEWOOD 4.0., Vanjskotrgovinska komora BiH-Asocijacija drvne industrije i šumarstva, Drvni klaster Hercegovina, Unija poslodavaca Crne Gore, i Federalno ministarstvo obrta, razvoja I poduzetništva.

U sklopu 8. Gospodarskog foruma Općine Žepče organizirati će se poslovni susreti drvoprerađivača iz BiH, Hrvatske i Crne Gore.

  Rad 8. Gospodarskog foruma općine Žepče moći će se pratiti putem livestreama na youtube kanalu Razvojne agencije Žepče te facebook stranicama Razvojne agencije Žepče i Radio Žepča.

Direktorica Razvojne agencije Žepče Branka Janko bila je naša gošća. Pripremila Ines Vučina.

Povezani članci

Ostanite povezani

7,746FansLike
300FollowersFollow
10,800SubscribersSubscribe
spot_img

VRIJEME

Mostar
vedro
11.9 ° C
11.9 °
5.7 °
40 %
1.5kmh
0 %
Ned
12 °
Pon
20 °
Uto
18 °
Sri
18 °
Čet
17 °

NAJNOVIJE VIJESTI