2.9 C
Mostar
Nedjelja, 5 veljače, 2023

BiH preuzima presjedavanje ReSPA-om

Radiotelevizija Herceg-Bosne

Regionalna škola za javnu upravu (ReSPA) održala je u utorak u Tirani 14. sastanak Upravnog odbora na ministarskoj razini.

Ministri zaduženi za reformu javne uprave iz zemalja članica ReSPA-e, kao i visoki predstavnici Europske komisije (EK) i članovi Upravnog odbora ReSPA-e na razini visokih dužnosnika, pohvalili su postignuća ReSPA-e u protekloj godini.

Ova godina označena je kao jedna od ključnih za daljnje strateško usmjerenje ReSPA-e.

Ministri članica ReSPA-e u potpunosti su podržali ReSPA sporazum i mandat do 2031. godine, dok je Europska komisija dokazala svoju punu predanost i podršku u okviru nadolazećeg 5th EC Action Grant 2023-2025, a također je dogovoren sadržaj revidirane ReSPA strategije 2019-2024. .

Ovi rezultati ne bi bili postignuti bez snažne potpore i odlične suradnje između predstavnika vlasti uključenih u upravljačke strukture ReSPA-e, radnih skupina, časnika za vezu, predstavnika EU-a, brojnih stručnjaka angažiranih na različitim područjima, kao i iznimnog osoblja ReSPA-e.

– Koristim ovu priliku da izrazim zahvalnost svima na izvrsnom radu koji nas iz Tajništva ReSPA-e snažno motivira da pojačamo naše aktivnosti, uključujući podršku u našim državama članicama na njihov zahtjev – rekla je Maja Handjiska-Trendafilova, direktorica ReSPA-e.

Tradicionalno, ovaj sastanak članova ReSPA-e služi za primopredaju i preuzimanje godišnjeg predsjedanja ReSPA-e.

Ovoga puta ministrica Milva Ekonomi, predsjednica Upravnog odbora, predala je predsjedanje ReSPA-om ministru pravde BiH Josipu Grubeši, koji je izjavio da će Bosna i Hercegovina blisko surađivati ​​s ReSPA-om i uložiti značajne napore u daljnjem jačanju misije i aktivnosti ReSPA-e u regiji tijekom predsjedavanja Bosne i Hercegovine.

Na otvorenoj sjednici govorilo se o važnosti strateške transformacije ljudskih resursa kako bi radna mjesta bila modernija i atraktivnija za državne službenike, a ReSPA je predstavila rezultate pilot istraživanja o zadovoljstvu osoblja.

Bila je to i prilika za neformalnu raspravu na ministarskoj razini o ključnoj temi najboljih praksi za upravljanje ljudskim potencijalima u javnoj upravi, priopćeno je iz Ministarstva pravde BiH.

Povezani članci

Ostanite povezani

13,293FansLike
779FollowersFollow
19,500SubscribersSubscribe

VRIJEME

Mostar
blaga naoblaka
2.9 ° C
2.9 °
2.9 °
30 %
11.3kmh
20 %
Ned
3 °
Pon
1 °
Uto
3 °
Sri
4 °
Čet
5 °

NAJNOVIJE VIJESTI