Čerkez: Ne izlazite idućega tjedna do 12 sati zbog zdravlja umirovljenika

Dozvolili smo osobama starijim od 65 godina da idući tjedan podignu mirovine. Ovim putem želim pozvati sugrađane da se pridržavaju mjera osobne zaštite i da ne izlaze idućih pet dana od 8.00 do 12.00 sati kada je umirovljenicima omogućeno kretanje – rekao je Član Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva Goran Čerkez na današnjoj konferenciji za medije federalnih institucija.

Zamolio je sve građane da u tom vremenu izbjegnu izlazak vani i kretanje koliko god je to moguće, posebno na mjestima gdje se podižu mirovine, poštama, uredima i trgovinama.

Naglasio je da donešene mjere za sada daju određene rezultate, te da je i dalje veoma bitno da se građani pridržavaju mjera osobne zaštite, posebno kada je njihovim starijim sugrađanima dozvoljeno da prošetaju i podignu mirovine.

-Da ne bismo ugrožavali njihovo zdravlje, još jedanput vas molim da u periodu od 08.00 do 12.00 sati do naredne nedjelje ne izlazite i da starijim osobama omogućimo slobodu kretanja. Sve ćemo pratiti i sukladno tome u narednom periodu donositi mjere za stabilnost situacije, kakvu trenutno imamo – rekao je.

Čerkez je dodao da je u toku testiranja na koronavirus danas do 16 sati 41 osoba testirana pozitivno, te da je sve promjene moguće pratiti na platformi www.covid-19.ba.

Please follow and like us: