Čerkez: Predlažemo da samo tri granična prijelaza budu za robe i putnike

Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva i dalje inzistira na smanjenju broja graničnih prijelaza. Mi predlažemo da samo tri granična prijelaza budu i za robe i za putnike isključivo kao epidemiološku mjeru i smanjenje ulaska i bolje kontrole svih onih koji ulaze u BiH – izjavio je danas u Sarajevu pomoćnik federalnog ministra zdravstva i član Kriznog stožera Goran Čerkez.

Također, kako je dodao, predlažu da se napravi zabrana kretanja izvan mjesta prebivališta jer smatraju da će se na taj način smanjiti komunikacija i mogućnost transfera virusa u BiH. Čerkez je naglasio kako je nužno da se građani strogo pridržavaju mjera samoizolacije.

Dodao je da je u Mostaru u popodnevnim satima testirano pet osoba od kojih su dvije pozitivne, a radi se o osobama iz Širokog Briga i oni su svu vezani za prvi slučaj, odnosno za importovani slučaj iz inostranstva.

-Dosadašnje mjere sigurno daju rezultate i idućih 15 dana će biti jako važni u tom smislu da se svi pridržavamo preporuke, mjera i da definitivno smanjimo kretanja – kazao je Čerkez.

Please follow and like us: