ČOVIĆ: Nema partnerstva sa SDA, niti jedan njihov prijedlog za imenovanje neće dobiti našu potporu

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je danas u Mostaru kako se nada da će se na sjednicama Zastupničkog doma i Doma naroda Parlamenta BiH 7. i 8. srpnja usvojiti izmjene Izbornog zakona vezane za Mostar i to po hitnom postupku, te proračune institucija BiH po redovnom postupku “kako bi svatko mogao ugraditi popravke”.

-Što se tiče izbornih aktivnosti, odnosno, određenih kadroviranja i u Vijeću ministara i u Parlamentu BiH, HDZ BiH će imati jasan stav prema našim partnerima. Vjerujem da ćemo na sastanku s kolegama Izetbegovićem i Dodikom 7. srpnja riješiti te probleme – rekao je Čović.  

Kazao je i da je će na sastanku biti mnoštvo tema.  

-Prije svega, trebamo kazati jesmo li partneri ili nismo. Partnerstvo koje smo imali sa SDA je potpuno nestalo u zadnjih nekoliko mjeseci imenovanjima hrvatskih dužnosnika i u Središnjem izbornom povjerenstvu i u Centralnoj banci BiH i tako dalje, bez bilo kakvog dogovora sa predstavnicima Hrvata i HNS-a. Nijedno imenovanje koje predlože Bošnjaci neće imati našu podršku – rekao je Čović novinarima u Mostaru.

Kako bi se to promijenilo, naveo je on, “mora se sjesti i napraviti program rada bar za dvije godine, da nas veže nešto što je jasan orijentir za budućnost i kada je u pitanju gospodarstvo, jer ćemo imati ogromne ekonomske posljedice zbog pandemije”.

Please follow and like us: