12.7 C
Mostar
Ponedjeljak, 27 ožujka, 2023

Čović pozdravio formiranje Povjerenstva za suradnju s NATO savezom

Radiotelevizija Herceg-Bosne

Osnivanje NATO povjerenstva za transatlantske integracije predstavlja snažan iskorak u sigurnosnom smislu, osiguravanju stabilnosti Bosne i Hercegovine, regije i jugoistočnog dijela Europe.

Ključni doprinos u postizanju preduvjeta za službeno osnivanje ovog tijela rezultat je djelovanja legitimnih političkih predstavnika hrvatskog naroda i politike koju zastupaju predstavnici HDZ-a BiH i HNS-a, ne samo u ovom sazivu Vijeća ministara, nego i u onim prethodnim.

Pozdravljamo pronalazak modusa za rad ovog tijela, kao i sve buduće aktivnosti koje slijede u ovome kontekstu.

Upravo snažnim zagovaranjem nužnog iskoraka i diplomatskim aktivnostima uspio se napraviti jedan ovakav podvig koji ima razne benefite za Bosnu i Hercegovinu i njene institucije, kao i osiguranja trajnog mira u europskim i globalnim okvirima.
Unatoč različitim političkim poimanjima i afinitetima prema NATO-u koji postoje u Bosni i Hercegovini, HDZ BiH nastavlja svoje snažno političko i diplomatsko djelovanje u pogledu NATO integracija.

Također, ovakav politički iskorak treba poslužiti kao snažan motiv za intenzivne razgovore u procesu donošenja novog, europskog Izbornog zakona BiH kao političkog prioriteta od ključne važnosti za našu zemlju. Na tragu ovog uspješnog dogovora priželjkujemo i istu razinu otvorenosti i konstruktivnog rada koji će rezultirati konačnim dogovorom i na temu koja usmjerava budućnost europske BiH.

Povezani članci

Ostanite povezani

13,293FansLike
821FollowersFollow
20,000SubscribersSubscribe

VRIJEME

Mostar
oblačno
12.7 ° C
12.9 °
12.7 °
87 %
4.1kmh
100 %
Pon
15 °
Uto
9 °
Sri
12 °
Čet
15 °
Pet
15 °

NAJNOVIJE VIJESTI