12.7 C
Mostar
Ponedjeljak, 27 ožujka, 2023

Dodijeljeno svih 80 mjesta u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH

Radiotelevizija Herceg-Bosne

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine danas je popunilo preostala četiri mandata u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH, jedan iz reda srpskog naroda i tri s liste ostalih, sukladno Izbornom zakonu Federacije BiH. BiH i Kriterije i postupak za popunjavanje nedostajućih mandata u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Sukladno Izbornom zakonu BiH, zakonodavna tijela kantona biraju 80 izaslanika u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH, 23 iz reda bošnjačkog, 23 iz reda srpskog naroda, 23 iz reda hrvatskog naroda i 11 iz reda ostalih.

Središnje izborno povjerenstvo BiH ranije je utvrdilo rezultate neizravnih izbora i dodijelilo 76 mandata u Domu naroda Parlamenta FBiH.

Mandate u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine dobili su: Kristina Petrović – Srpkinja, Belma Kapo – ostali, Halil Selimbašić – ostali i Almir Babajić – ostali.

Također, Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine danas je, nakon razmatranja izvješća o obavljenim provjerama i nakon isteka roka za otklanjanje nedostataka i nepravilnosti, okončalo postupak provjere političkih stranaka i nezavisnih kandidata za sudjelovanje na prijevremenim izborima. za načelnike gradova Bihać, Tuzla, Srebrenik i Zvornik te načelnike općina Bratunac i Vogošća, koji će se održati u nedjelju, 05.02.2023.

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine ovjerilo je 13 političkih stranaka i 7 nezavisnih kandidata.

U skladu s Uputom o redoslijedu izbornih radnji za održavanje prijevremenih izbora za gradonačelnike gradova Bihać, Tuzla, Srebrenik i Zvornik i načelnike općina Bratunac i Vogošća, rok za podnošenje zahtjeva za ovjeru koalicije istječe danas u 16:00 sati.

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine donijelo je danas i Uputu o dopunama i izmjenama Upute o postupku provedbe neizravnih izbora za organe vlasti u Bosni i Hercegovini na koje se odnosi Izborni zakon Bosne i Hercegovine.

Način i postupak provjere kandidata, provjere kandidatskih lista i izdavanja uvjerenja osobama koje su dobile mandat predsjednika i dopredsjednika Federacije Bosne i Hercegovine uređuju se navedenim aktom koji će biti dostupan javnosti na web stranici Središnjeg izbornog povjerenstva www.izbori.ba.

Povezani članci

Ostanite povezani

13,293FansLike
821FollowersFollow
20,000SubscribersSubscribe

VRIJEME

Mostar
oblačno
12.7 ° C
12.9 °
12.7 °
87 %
4.1kmh
100 %
Pon
15 °
Uto
9 °
Sri
12 °
Čet
15 °
Pet
15 °

NAJNOVIJE VIJESTI