15.9 C
Mostar
Ponedjeljak, 27 ožujka, 2023

Dom naroda FBiH danas bira izaslanike iz Federacije za državni Dom naroda

Radiotelevizija Herceg-Bosne

U današnjem nastavku konstituirajuće sjednice Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, koja je u tijeku u Sarajevu, trebali bi biti izabrani izaslanici iz Federacije BiH u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Prema pravilima, za spomenutu državnu razinu iz Federacije bi se trebali birati bošnjački i hrvatski izaslanici.

Za Bošnjake je podneseno šest kandidacijskih lista, a za Hrvate sedam, što je ukupno 13, izvijestilo je danas na sjednici resorno privremeno saborsko povjerenstvo.

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine ovjerilo je kandidatske liste predlagača: Muamera Zukića, Harise Zahiragić, Amira Orlovića, političkog subjekta Narod i Pravda, zatim liste predlagača Irfana Čengića i Dževada Hadžića, te kandidacijske liste Emir Dautović.

Iz reda Hrvata Središnje izborno povjerenstvo BiH ovjerilo je kandidacijske liste predlagatelja Damira Marjanovića, Ive Tadića, Ilije Nakića, Tomislava Martinovića, Tomislava Mandića, Ivana Odaka i Marine Mujkanović.

Bošnjačke i hrvatske izaslanike u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz Federacije BiH biraju bošnjački i hrvatski izaslanički klubovi u Domu naroda Federalnog parlamenta.

Dom naroda državnog parlamenta ima ukupno 15 delegata, od čega su dvije trećine iz Federacije BiH, pet Bošnjaka i pet Hrvata.

Povezani članci

Ostanite povezani

13,293FansLike
821FollowersFollow
20,000SubscribersSubscribe

VRIJEME

Mostar
isprekidani oblaci
15.9 ° C
15.9 °
15.9 °
55 %
7.2kmh
75 %
Pon
15 °
Uto
9 °
Sri
12 °
Čet
15 °
Pet
14 °

NAJNOVIJE VIJESTI