12.9 C
Mostar
Subota, 6 ožujka, 2021

Državljani BiH od danas u Hrvatsku mogu samo uz negativan PCR test

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske (RH) donio je novu odluku o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza RH-a, kojom državljani trećih zemalja, uključujući i BiH, mogu ući u Hrvatsku samo pod određenim uvjetima.

Novom odlukom Stožera, ovi državljani mogu ući u RH samo ako su zdravstveni djelatnici, istraživači u zdravstvu i djelatnici skrbi za starije osobe, pogranični radnici, osoblje u prometnom sektoru, diplomati, osoblje međunarodnih organizacija i osobe koje primaju poziv međunarodnih organizacija i čija je fizička prisutnost potrebna za dobro funkcioniranje tih organizacija, vojno i policijsko osoblje, humanitarni djelatnici i osoblje civilne zaštite pri obavljanju svojih dužnosti, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Putnicima u tranzitu i osobama koje putuju radi školovanja također će biti omogućen ulazak, a pomorcima i osobama koje putuju zbog neodgodivih osobnih/obiteljskih razloga, poslovnih razloga ili koje imaju drugi gospodarski interes omogućit će se ulazak u RH uz predočenje negativnog PCR testa na SARS-CoV-2 koji nije stariji od 48 sati, ili će po dolasku u Republiku Hrvatsku morati obaviti testiranje na SARS-CoV-2 i u samoizolaciji čekati prispijeće negativnog nalaza.

Sve navedeno vrijedi i za državljane Bosne i Hercegovine koji imaju i hrvatsko državljanstvo.

Svim stranim putnicima koji ispunjavaju uvjete ulaska u Republiku Hrvatsku preporučuje se prethodna najava korištenjem aplikacije entercroatia.mup.hr., a ostali uvjeti ulaska iz drugih zemalja mogu se pronaći na službenoj stranici Ministarstva unutarnjih poslova ove zemlje.

Privremena zabrana, odnosno ograničavanje prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske stupa na snagu danas, a trajat će do 15. prosinca.

Povezani članci

Ostanite povezani

7,520FansLike
85FollowersFollow
6,830SubscribersSubscribe

VRIJEME

Mostar
vedro
12.9 ° C
13 °
12.8 °
26 %
7.7kmh
0 %
Sub
11 °
Ned
12 °
Pon
9 °
Uto
12 °
Sri
12 °

NAJNOVIJE VIJESTI