Grubeša sa predstavnicima Evropskog suda Vijeća Evrope

Ministar pravde Bosne i Hercegovine Josip Grubeša upriličio je u srijedu sastanak na prijedlog predstavnika Odjela za izvršenje presuda Europskog suda Vijeća Europe Fredrika Sundberga i Katarine Nedeljković.

Tema sastanka bila je je provedba presuda iz skupine Sejdić – Finci i presude Baralija, koje će se razmatrati na Odboru ministara Vijeća Europe na sjednici od 3. do 5. ožujka u Strasbourgu, a na kojem će uime Bosne i Hercegovine nazočiti ministrica vanjskih poslova BiH.

Predstavnici Odjela za izvršenje presuda Europskog suda Vijeća Europe iznijeli su Plan rada međunarodnih tijela na praćenju provođenja navedenih presuda.

Sudionici sastanka složili su se da je potrebno utvrditi procedure za rješavanje ovih pitanja radi lakšeg iznalaženja konkretnih rješenja za svako pitanje.

Ministar Grubeša je posebno naglasio da će Ministarstvo u okviru mjerodavnosti implementirati usuglašena rješenja u zakonodavni sustav BiH te prihvatio ponuđenu suradnju predstavnika Odjela za izvršenje presuda Europskog suda Vijeća Evrope, priopćeno je iz Ministarstva pravde BiH.

Please follow and like us: