8.7 C
Mostar
Nedjelja, 16 siječnja, 2022

Gudeljević s predstavnicama UN-a razgovarala o izazovima pandemije

Danas je u Ministarstvu civilnih poslova upriličen sastanak regionalne ravnateljice Ujedinjenih nacija, gospođe Gwi Yeop Son i dr. Ingrid Macdonald, rezidentne koordinatorice UN-a u BiH.

Na početku sastanka gđa Macdonald je izrazila zahvalnost ministrici Gudeljević na iznimno uspješnoj suradnji u proteklom periodu, nakon čega je gđa Gwi Yeop Son prenijela riječi pohvale koje je čula od svih kolega iz UN ureda u BiH. Istakla je snagu i odlučnost ministrice Gudeljević da se odupre najvećem izazovu pred koji je cijeli svijet postavljen. Dodala je da će primjer BiH i uspjeh koji je Ministarstvo civilnih poslova postiglo navoditi kao primjer dobre prakse.

Tijekom sastanka istaknut je značaj obrazovanja u aktualnom trenutku ali i u periodu koji slijedi jer, kako je navela „još nismo spašeni, a kriza je daleko da bude gotova“. S tim u vezi je ministrica Gudeljević, naglasivši značaj koordiniranja u ovako teškom vremenu, dodala da je održala nekoliko ministarskih konferencija iz oblasti obrazovanja koje su doprinijele boljoj suradnji nadležnih sektora. „Bez dijaloga nije mogući postići bilo kakav rezultat, a moj cilj jeste osnaživati dijalog i zalagati se za jednaka prava svih“. Organiziranje ministarskih konferencija nisu značajne samo za aktualnu situaciju nego i za put BiH ka europskim integracijama, dodala je ministrica Gudeljević. Devet ministarskih konferencija iz oblasti zdravstva su bile put i način približavanja stavova i osjećaja za zajednički problem kao i za nužnost kreiranja zajedničkog puta nadilaženja svih problema izazvanih pandemijom Corona virusa.

Iako Ministarstvo civilnih poslova nije ministarstvo zdravstva na državnoj razini zahvaljujući opredijeljenosti ministrice Gudeljević da kontinuirano koordinira sve neophodne aktivnosti i uz nesebičnu potporu UN ovih agencija postignut je veliki uspjeh u pribavljanju donacija kroz sve vrijeme trajanja pandemije.

Na kraju susreta gđa Macdonald zahvalila je ministrici Gudeljević i što je omogućila nabavu cjepiva za djelatnike UN agencija iza njihove obitelji te najavila nastavak započete i uspješne suradnje.

Povezani članci

Ostanite povezani

11,589FansLike
376FollowersFollow
13,100SubscribersSubscribe
spot_img

VRIJEME

Mostar
vedro
8.7 ° C
8.7 °
8.7 °
39 %
1kmh
0 %
Ned
11 °
Pon
10 °
Uto
8 °
Sri
9 °
Čet
5 °

NAJNOVIJE VIJESTI