-3 C
Mostar
Subota, 28 studenoga, 2020

HERCEG I BALIĆ S PREDSTAVNICIMA PRAVOSUDNIH INSTITUCIJA

Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije i Suad Balić, ministar pravosuđa, uprave i lokalne samouprave susreli su se danas sa Zdenkom Kovačem, glavnim županijskim tužiteljem, Zoranom Krtalićem, v.d. predsjednika Županijskog suda Mostar i Bajrom Avdićem, v.d. predsjednika Općinskog suda u Mostaru.

Predsjednik Herceg, podsjetivši na složenu zdravstvenu i gospodarsku situaciju, kazao je kako Vlada čini maksimalne napore kako bi poboljšala uvjete rada pravosudnih tijela u Županiji odobravanjem prijama neophodnih djelatnika i provedbom infrastrukturnih projekata obnove zgrada sudova. U tom kontekstu, istaknuo je kako su već poduzete predradnje, te završen energetski pregled kako bi obnova zgrade Županijskog suda u Mostaru postala dio Vladinog Projekta energetske učinkovitosti.

Ministar Balić kazao je kako je današnji sastanak nastavak razgovora vezanih za poboljšanje kvalitete i obujma pravosudnih usluga što će zasigurno dovesti do većeg zadovoljstva građana radom pravosuđa u Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

Predsjednici sudova i glavni županijski tužitelj zahvalili su Vladi i Ministarstvu na učinjenim iskoracima kada su u pitanju pravosudna tijela, te istaknuli iznimno korektnu međusobnu suradnju. Na osobit način su pozdravili napore Vlade koja je, unatoč pandemiji i njezinim posljedicama na javne financije, osigurala redovitu isplatu neumanjenih plaća i drugih primanja proračunskih korisnika, pa tako i onih u pravosudnim institucijama. Također, iznijeli su i konkretne poteškoće s kojim se u svom djelovanju susreću poglavito vezano za ljudske kapacitete i prostorno-materijalnu opremljenost.

U tom kontekstu, razgovarano je o Izmjenama i dopunama Proračuna za 2020. godinu i Proračunu za 2021. godinu, gdje je istaknuta spremnost da se, sukladno mogućnostima i aktualnoj situaciji veznoj za pandemiju, osiguraju sredstva za poboljšanje uvjeta za rad pravosudnih institucija.

Sudionici razgovora iskazali su spremnost za nastavak suradnje s ciljem stvaranja pretpostavki za što učinkovitiji i ekspeditivniji rad pravosudnih institucija.

Povezani članci

Ostanite povezani

6,520FansLike
65FollowersFollow
5,330SubscribersSubscribe

VRIJEME

Mostar
vedro
-3 ° C
-3 °
-3 °
92 %
0.5kmh
0 %
Sub
14 °
Ned
13 °
Pon
10 °
Uto
11 °
Sri
7 °

NAJNOVIJE VIJESTI

U utakmici Wolfsburga i Werdera čak osam golova

Nogometaši Wolfsburga na svom su terenu svladali Werder sa 5-3 (3-2) u prvoj uakmici 9. kola njemačkog prvenstva, a hrvatski reprezentativac Josip...

VIDEO: Dnevnik RTV Herceg-Bosne

Prvi čovjek Vijeća ministara Zoran Tegeltija tvrdi kako je epidemija koronavirusa u BiH pod kontrolom, te je naglasio kako neće biti novom...

VIDEO: Epidemiološka situacija u Županiji Posavskoj

Nitko u regiji se ne može pohvaliti dobrim epidemiološkim stanje, a Posavska županija nije izuzetak. Širenje koronavirusa izaziva brojne probleme, a epidemiolozi...

VIDEO: SITARSKI: Petritschevi amandmani dekonstituiraju Hrvate u BiH

Panel-diskusija je održana je u Mostaru pod naslovom "Dekonstituiranje Hrvata - pretvaranje FBiH u bošnjački entitet", a uvodničari i sudionici su raspravljali...