7.3 C
Mostar
Utorak, 9 ožujka, 2021

Hrvati Damir Marjanović, Edim Fejzić i Anel Šahinović nisu potpisali osudu prijetnji novinaru Galiću

Izaslanici Kluba Hrvata u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH najoštrije osuđuju prijetnje smrću novinaru Branimiru Galiću od Harisa Pendića i traže od Federalne uprave policije i nadležnog tužiteljstva da u najkraćem roku poduzmu zakonske mjere na procesuiranju Harisa Pendića, priopćeno je iz Doma naroda.

Prema daljnjim navodima iz priopćenja, “Pendić je prepoznatljiv po uznemirujućim porukama mržnje koje mjesecima širi preko društvenih mreža”.

-Prijetnje smrću, zastrašujući i krajnje uvredljiv govor mržnje upućen ovih dana novinaru Branimiru Galiću, zahtijevaju žurnu reakciju odgovornih koja je u proteklim mjesecima izostala jer Pendić je nakon brojnih izljeva govora mržnje i prijetnji, i dalje na slobodi. Slobode nije lišen ni nakon što je prije nekoliko mjeseci zaprijetio novinaru Branimiru Galiću te je iste prijetnje ponovio ovih dana nakon saznanja da ga je Galić prijavio nadležnim institucijama, prije svih Federalnoj upravi policije. Od Federalne uprave policije i nadležnog tužiteljstva javno tražimo da u što kraćem roku procesuiraju prijetnje smrću i govor mržnje, koji su upućeni novinaru Galiću jer to je jedini način da se počinitelj zaustavi – navodi se u priopćenju.

Članovi Kluba Hrvata dalje navode da ih osim sporosti institucija u ovom slučaju, žalosti i šutnja predstavnika međunarodnih organizacija koje bi trebalo da se bave zaštitom prava svih naroda i građana u BiH.

Izaslanici Kluba Hrvata ističu također da je napad na novinara ujedno napad na slobodu govora i riječi bez obzira na to kojem narodu napadnuti novinar pripada, kao i da takav čin zahtijeva najoštriju osudu i primjereno kažnjavanje.

Pospisnici priopćenja su izaslanici u Klubu Hrvata Doma naroda Parlamenta Federacije BiH: Tomislav Martinović, Ivo Tadić, Tomislav Mandić, Ivan Ivić, Zdenka Džambas, Ilija Nakić, Damir Džeba, Stipan Šarac, Marija Rašić, Iva Raguž, Ilija Ilić, Marko Saraf i Damir Jurišić.

Hrvati Damir Marjanović, Edim Fejzić i Anel Šahinović ne navode se kao potpisnici ove osude napada na novinare. Nije poznato zašto je njihov potpis izostao.

Povezani članci

Ostanite povezani

7,323FansLike
85FollowersFollow
6,860SubscribersSubscribe

VRIJEME

Mostar
isprekidani oblaci
7.3 ° C
8 °
6.7 °
66 %
1.5kmh
75 %
Uto
9 °
Sri
8 °
Čet
9 °
Pet
11 °
Sub
13 °

NAJNOVIJE VIJESTI