I dalje nema novozaraženih koronavirusom u Hercegovini

Član Federalnog stožera civilne zaštite i direktor Zavoda za javno zdravstvo FBiH Davor Pehar potvrdio je da je u zadnja 24 sata nastavljen pozitivan i povoljan trend kada je u pitanju broj osoba koje su inficirane novim koronavirusom.

U tom vremenu na prostoru Federacije Bosne i Hercegovine testirano je 706 osoba, a kod 11 njih potvrđen je novi koronavirus. Novi slučajevi su iz Zenice, Travnika, Viteza i Sarajeva.

Do sada je ukupno testirano 21.187 osoba, a Covid-19 je potvrđen kod ukupno 964 osobe. Od trenutno aktivnih pacijenata 40 je na bolničkom liječenju, dvije imaju težu kliničku sliku i na respiratoru su.

Na prostoru FBiH, dodao je Pehar, do danas je zabilježeno 530 oporavljenih pacijenata dok je 401 još uvijek aktivan, a evidentirane su i ukupno 34 osobe čija se smrt dovodi u vezu s infekcijom koronavirusa.

-Nažalost u 24 sata imali smo jedan smrtni slučaj u Mostaru i u pitanju je pacijent iz Čapljine (1963.) koji je imao tešku kliničku sliku i bio je na respiratoru – kazao je Pehar.

Please follow and like us: