-3.1 C
Mostar
Četvrtak, 9 veljače, 2023

Industrijska proizvodnja bilježi pad, a energetika rast

Radiotelevizija Herceg-Bosne

Ukupna desezonirana industrijska proizvodnja u Bosni i Hercegovini u listopadu je bila manja za 1,8 posto u odnosu na prethodni mjesec, dok u odnosu na listopad prošle godine industrijska proizvodnja u BiH, kalendarski prilagođena, bilježi pad od tri posto.

Proizvodnja energije u listopadu veća je za 4,4 posto u odnosu na rujan, kapitalnih proizvoda za 2,8 posto, dok je proizvodnja netrajnih proizvoda za široku potrošnju manja za 1,9 posto, intermedijarnih proizvoda za 3,6 posto, a trajnih proizvoda za široku potrošnju za 4,9 posto, objavila je Agencija za statistiku Bosne i Hercegovine.

U listopadu ove u odnosu na listopad prošle godine proizvodnja kapitalnih proizvoda bila je veća za 5,2 posto, dok je proizvodnja netrajnih proizvoda za široku potrošnju bila manja za 0,8 posto, intermedijarnih proizvoda za 2,4 posto, trajnih proizvoda za široku potrošnju za 4,9 posto, a energije za 11,1 posto, vidljivo je u objavi Agencije za statistiku Bosne i Hercegovine.

Industrijska proizvodnja u listopadu u usporedbi s rujnom ove godine bila je veća u proizvodnji i opskrbi električnom energijom i plinom za 3,7 posto, u vađenju ruda i kamena za 0,8 posto, dok je u prerađivačkoj industriji bila manja za 1,7 posto, dodaje se u objavi.

U listopadu, u usporedbi s istim mjesecom lani, industrijska proizvodnja, kalendarski prilagođena, bilježi pad u prerađivačkoj industriji za 0,9 posto, proizvodnji i opskrbi električnom energijom i plinom za 10,3 posto, a u vađenju ruda i kamena za 11 posto, navodi se u informaciji Agencije za statistiku Bosne i Hercegovine. – prenosi Večernji.ba

Povezani članci

Ostanite povezani

13,293FansLike
780FollowersFollow
19,500SubscribersSubscribe

VRIJEME

Mostar
vedro
-3.1 ° C
-3.1 °
-3.1 °
54 %
1.5kmh
0 %
Čet
5 °
Pet
7 °
Sub
9 °
Ned
10 °
Pon
10 °

NAJNOVIJE VIJESTI