Ispraćaj preminulog ministra Salke Bukvarevića ispred Vlade FBiH

Ispred zgrade Vlade Federacije BiH u Sarajevu danas u 12 sati upriličen je ispraćaj Salke Bukvarevića, federalnog ministra branitelja, koji je u srijedu preminuo na Klinici za plućne bolesti Podhrastovi Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu od posljedica zaraze virusom korona.

Ispraćaju su nazočili ministri u Vladi FBiH predvođeni premijerom Fadilom Novalićem, kao i brojni drugi dužnosnici i radnici Vlade FBiH. Automobil, kojim će tijelo Bukvarevića, biti prevezeno u Tuzlu na kratko se zaustavio ispred zgrade Vlade FBiH, a dočekao ga je počasni stroj specijalne jedinice Ministarstva unutarnjih poslova FBiH.

Ranije je u Vladi FBiH otvorena Knjiga žalosti povodom smrti federalnog ministra. Knjiga je otvorena za sve građane i zaposlenike federalnih tijela vlasti. U Knjigu žalosti jutros se upisao i premijer Novalić, koji je tom prilikom napisao:

“Ovih pet godina provedenih s mojim ministrom Salkom Bukvarevićem u Vladi Federacije BiH nikada neću zaboraviti. Imao sam priliku raditi s tihim, blagim čovjekom nevjerovatna znanja i poštenja. Molim dragog Boga da mu podari lijepi dženet za koga vjerujem da ga je zaista zaslužio. Neka je vječni rahmet mom prijatelju, ministru Salki Bukvareviću.”

Please follow and like us: