8.9 C
Mostar
Ponedjeljak, 8 ožujka, 2021

Kardinal Puljić uputio čestitku patrijarhu Porfiriju

Predsjednik Biskupske konferencije (BK) Bosne i Hercegovine kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski, uputio je uime biskupa BK BiH i u osobno ime čestitku novoizabranom patrijarhu Srpske pravoslavne crkve Porfiriju.

“Svjesni da ćete svom vrlo odgovornom poslanju Patrijarha moći odgovoriti samo uz Božju pomoć i uz molitve cijele Srpske pravoslavne crkve na čije ste čelo izabrani, zajedno s braćom biskupima naše Biskupske konferencije rado ujedinjujem svoje molitve Kristu nebeskom Pastiru da Vas trajno nadahnjuje Duhom Svetim te uvijek mognete vršiti Njegovu svetu volju.

Iz Vašega životopisa moglo se pročitati da ste, preko svojih roditelja, podrijetlom s prostora Bosne i Hercegovine. Vjerujem da će i ta činjenica biti dodatni poticaj za izgradnju istinskog ekumenskog ozračja u Kristovu Duhu na dobro svih članova povjerenih našoj pastoralnoj skrbi. Trajno svjesni Kristove molitve Ocu nebeskom ‘da svi budu jedno kao što ti, Oče, u meni i ja u tebi, neka i oni u nama budu da svijet uzvjeruje da si me ti poslao’ (Iv 17,21), u ime svih nas biskupa iz Sarajeva, Banje Luke i Mostara izražavam otvorenost za razgovor i suradnju na slavu Božju i dobro naših vjernika i svih ljudi.

Uz molitvu da Duh Sveti usmjerava Vaše korake putem mira i dobra, još jednom čestitam i najiskrenije Vas pozdravljam”, stoji u čestitki kardinala Puljića.

Povezani članci

Ostanite povezani

7,323FansLike
85FollowersFollow
6,850SubscribersSubscribe

VRIJEME

Mostar
vedro
8.9 ° C
9 °
8.9 °
61 %
1kmh
0 %
Pon
8 °
Uto
10 °
Sri
8 °
Čet
9 °
Pet
11 °

NAJNOVIJE VIJESTI