Kineski veleposlanik u četvrtak u Počitelju

Objavljeno: 26/02/20 12:13

Veleposlanik Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini Ji Ping obići će u četvrtak, 27. veljače, gradilište poddionice Počitelj – Zvirovići na koridoru Vc, čiju izgradnju izvode kineske tvrtke China State Construction Engineering Corporation Limited i Power Construction Corporation of China.

Veleposlanik Ji predvodi izaslanstvo Veleposlanstva NR Kine u BiH i Udruženja Bosansko-kineskog prijateljstva, te će u pratnji izvođača radova obići gradilišta kako bi se upoznao s postignutim napretkom te se uvjerio u savršeno zdravstveno stanje svih radnika nakon okončanja karantene u kojoj je dragovoljno bila nekolicina radnika nakon povratka iz Kine, priopćili su iz Udruženja Bosansko-kineskog prijateljstva

Kinesko izaslanstvo na gradilištu će dočekati predstavnici lokalnih vlasti Grada Čapljine na čelu s gradonačelnikom Smiljanom Vidićem.

Prema planu, veleposlanik će u 11.30 obići gradilište mosta Počitelj, a u 12.30 gradilište lot 1 Počitelj – Zvirovići, gdje su predviđene izjave za medije.

Poddionica Počitelj – Zvirovići duga je 11 km i iznimno je važna Hercegovinu, jer će njenom izgradnjom ovaj dio Hercegovine autocestom biti direktno povezan s Međugorjem i Europskom unijom (granični prijelaz Bijača s Republikom Hrvatskom).

Izgradnja se financira sredstvima osiguranim u okviru Ugovora o zajmu sklopljenog s Europskom investicijskom bankom (EIB) u visini od 100 milijuna eura i bespovratnim sredstvima Europske unije u visini od 5 milijuna eura koja su osigurana u okviru Agende za povezivanje preko Investicijskog okvira za zapadni Balkan.

Please follow and like us: