15.9 C
Mostar
Ponedjeljak, 27 ožujka, 2023

Konferencija za medije u sklopu projekta ‘Potpora mladima pri zapošljavanju u IT sektoru’

Radiotelevizija Herceg-Bosne

Konferencija za medije u sklopu EU projekta „Potpora mladima pri zapošljavanju u IT sektoru“ održat će se u četvrtak, 1. prosinca, u prostorijama IT odjela tvrtke (Kneza Branimira 2b, Mostar) u 12 sati.

Projektom se želi smanjiti nesrazmjer između trenutno evidentiranog velikog broja nezaposlenih mladih ljudi i iskazanih potreba tvrtki iz IT sektora za određenim profilom zanimanja u Gradu Mostaru, priopćili su organizatori.

Projekt provodi Lokalno partnerstvo Mostar u čijem je sastavu Udruga za gospodarski razvoj REDAH u partnerstvu s Gradom Mostarom, Sveučilištem u Mostaru, tvrtkom IT odelje d.o.o. Mostar i Zavoda za zapošljavanje HNŽ-a, a planiranim aktivnostima pokrenut će se proces kojim će se kreirati metode i alati za dugoročnu održivost kroz Lokalni akcijski plan zapošljavanja Grada Mostara.

Na skupu će govoriti gradonačelnik Grada Mostara Mario Kordić, Anita Perić ispred Zavoda za zapošljavanje HNŽ-a, prorektorica Sveučilišta u Mostaru Sanja Bijakšić, direktor Sektora informatike tvrtke Marko Laco i direktor REDAH-a Ivica Sivrić. konferencija. Konferenciju će moderirati Mia Drmać ispred Grada Mostara.

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Mostar jedno je od 20 uspostavljenih u zemlji u okviru projekta „Potpora Europske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – faza II“ (LEP II), koji financira Europska unija s 4 milijuna eura, a provodi ga Međunarodna organizacija rada (ILO).

Ovaj projekt ima za cilj doprinijeti poboljšanju mogućnosti zapošljavanja u lokalnim zajednicama podupiranjem razvoja lokalnih partnerstava za zapošljavanje kao partnerskih mehanizama za tržište rada koji osiguravaju pristup formalnom zapošljavanju na lokalnoj razini.

Povezani članci

Ostanite povezani

13,293FansLike
821FollowersFollow
20,000SubscribersSubscribe

VRIJEME

Mostar
isprekidani oblaci
15.9 ° C
15.9 °
15.9 °
55 %
7.2kmh
75 %
Pon
15 °
Uto
9 °
Sri
12 °
Čet
15 °
Pet
14 °

NAJNOVIJE VIJESTI