18.9 C
Mostar
Utorak, 3 kolovoza, 2021

Kordić i Chen Hui za bolju gospodarsku suradnju Mostara i NR Kine

Gradonačelnik Mostara dr. sc. Mario Kordić primio je danas u Gradskoj vijećnici izaslanstvo Kinesko-europske agencije za tehničku i ekonomsku suradnju (CEATEC), pri Ministarstvu Trgovine N.R. Kine, koju je predvodila Predsjednica CEATEC Shanghai, Chen Hui i predstavnike Asocijacije poduzetnika Hercegovine (APH), koje je predvodio predsjednik Damir Vidačak. Sastanku je bio nazočan i Ivan Ljubić, v.d. direktora Zračne luke Mostar.

 Tema sastanka bila je bolje unaprjeđenje suradnje gospodarstvenika iz Mostara i NR Kine, te u tom kontekstu i promocija Mostara i Hercegovine kao regije.  Gradonačelnik je na početku sastanka naglasio kako postoji velik interes lokalnih gospodarstvenika za povezivanje i suradnju s kineskim kompanijama. Naglasio je da kako će grad svakako pomoći sa svoje strane a da se putem suradnje i poslovnih partnerstava s kineskim kompanijama naši gospodarstvenici mogu unaprijediti znanja, osigurati pristup novim tehnologijama i velikom kineskom tržištu.

     U tom smislu, gradonačelnik i predsjednik APH Vidačak naglasili su važnost izravnog kontakta s uredom CEATEC-a u BiH što će svakako olakšati i otvoriti put za kvalitetnu buduću suradnju i dolazak kineskih kompanija u BiH. Ono što je potencijal Mostara i Hercegovine za dobru suradnju je Zračna luka Mostar koja treba ulaganja i nudi velike mogućnosti, a izravno je željezničkom prugom povezana sa Lukom Ploče i vrlo je blizu budućeg auto puta.

Predsjednica Chen Hui zahvalila je gradonačelniku i predstavnicima APH na iskazanom interesu te je istaknula kako je  ured CEATEC-a u Sarajevu dobra platforma za buduće investicijske projekte. Na sastanku je predložila kako bi bilo jako dobro da se mostarski gospodarstvenici pojave na sajmu gospodarstva u Shanghai, gdje se isključivo prezentiraju one kompanije koji mogu izvoziti u Kinu, a CEATEC bi svakako podržao njihov dolazak. Složili su se kako je također važno napraviti kvalitetnu marketinšku strategiju za nastup na kineskom tržištu.

Povezani članci

Ostanite povezani

7,746FansLike
267FollowersFollow
9,860SubscribersSubscribe

VRIJEME

Mostar
vedro
18.9 ° C
18.9 °
17.9 °
63 %
1kmh
0 %
Uto
32 °
Sri
36 °
Čet
31 °
Pet
32 °
Sub
35 °

NAJNOVIJE VIJESTI