22 C
Mostar
Ponedjeljak, 10 svibnja, 2021

Kordić sa čelnicima Solina razgovarao o IPA projektima

Gradonačelnik Mostara dr. sc. Mario Kordić sa suradnicima primio je danas u Gradskoj vijećnici Ivicu Rakušić, zamjenika gradonačelnika Grada Solina sa suradnicima.

Zamjenik Gradonačelnika Solina ovom prilikom je upoznao gradonačelnika Mostara kako su Mostar i Solin do sada surađivali na nekoliko projekata koji su financirani iz IPA fondova te da žele nastaviti i proširiti suradnju na projektima, posebice kulturno povijesne i prirodne baštine.

Naglasio je kako Grad Solin ima veliko iskustvo u realizaciji projekata prekogranične suradnje i svakako ga želi podijeliti na konkretnim projektima s Mostarom te da je i Republika Hrvatska osigurala za BiH iznos od jedan milijun kuna za edukaciju u pisanju projekata.

Istaknuo je kako je Europska osigurala značajna financijska sredstva u sklopu Interreg-IPA CBC za Hrvatsku, Crnu Goru i BiH te da Mostar i Solin. Složili su se kako svakako ima prostora za suradnju i zajedničke projekte prekogranične suradnje koji se mogu uspješno realizirati na korist javnog interesa oba grada.

- Advertisement -

Povezani članci

Ostanite povezani

7,726FansLike
222FollowersFollow
8,290SubscribersSubscribe

VRIJEME

Mostar
vedro
22 ° C
22 °
22 °
46 %
2.6kmh
0 %
Pon
20 °
Uto
26 °
Sri
20 °
Čet
18 °
Pet
17 °

NAJNOVIJE VIJESTI