21.6 C
Mostar
Srijeda, 10 kolovoza, 2022

Krišto: Cikotić neće riješiti problem migranata, njegovo imenovanje je pokazatelj kako SDA funkcionira

Zamjenica predsjednika HDZ-a BiH Borjana Krišto rekla je Srni kako izjave i poruke koje dolaze iz SDA ne iznenađuju i da ta stranka za sve što ne funkcionira i za što bi sama trebala preuzeti odgovornost, traži krivca u drugom.

“Sve stvari, pa i kada je riječ o migrantskoj krizi, trebaju se rješavati sustavno i najbolje bi bilo kada bi to SDA i politički predstavnici poštovali, i kada je riječ o radu parlamenta, izvršne vlasti, odnosno Vijeću ministara”, rekla je Krišto, reagirajući na konstataciju SDA da su SNSD i HDZ krivi što se ne rješava migrantska kriza i da te dvije stranke vrše “opstrukcije u donošenju nužnih odluka na razini BiH koje bi omogućile bolje upravljanje migrantskom krizom”.

Krišto je istaknula kako se HDZ zalaže za funkcioniranje pravne BiH i donošenje sustavnih rješenja, pa i kada je riječ o migrantskoj krizi, kao i o drugim pitanjima u zemlji.

“Možemo se vratiti na niz odluka i potkrijepiti ove moje tvrdnje, ali stvari se ne rješavaju i na neki način produbljuje se kriza u BiH i pravi najveća šteta BiH, a potom šteta za sva tri konstitutivna naroda i sve građane koji u njoj žive”, navela je Krišto.

Upitana da prokomentira izjave Selme Cikotića da migrantska kriza ima dobre strane i da migranti troše novac u BiH, Krišto je rekla da takve izjave ne zaslužuju komentar.

“To je zaista neozbiljano promatrati na takav način. Migrantska kriza je veliki izazov za BiH, jedan veliki sigurnosni problem koji, svakako, treba promatrati i sa humanitarne strane”, navela je Krišto.

Na pitanje čekuje li da će Cikotić pomjeriti stvari sa mrtve točke kada je riječ o ilegalnim migrantima u BiH, Krišto kaže kako u ovom trenutku nema takav dojam.

“Iz svega što smo do sada vidjeli jasno je da se problemi samo gomilaju, a da se ni na kakav način ne prilazi sustavno problemu ilegalnih migranata kako bi se on riješio. Ovakav način rada i način na koji je Cikotić imenovan za ministra sigurnosti najbolje govore o tome kakav je pristup SDA u funkcioniranju pravne BiH”, zaključila je Krišto.

spot_img

Povezani članci

Ostanite povezani

13,293FansLike
614FollowersFollow
16,900SubscribersSubscribe
spot_img
spot_img

VRIJEME

Mostar
oblačno
21.6 ° C
21.6 °
21.6 °
68 %
1.3kmh
87 %
Sri
31 °
Čet
32 °
Pet
30 °
Sub
27 °
Ned
23 °

NAJNOVIJE VIJESTI