Krišto: U Livnu se branio opstanak hrvatskog naroda u BiH i Hrvatskoj

U povodu 28.obljetnice obrane Livna i livanjskog kraja upriličeno je sjećanje na Domovinski rat i odana je počast poginulim i umrlim braniteljima livanjskog kraja paljenjem svijeća na Spomeniku poginulima za slobodu hrvatskog naroda u Gradskom parku kao i na Memorijalnom centru u Rujanima i kod spomen kapelice u Čelebiću. Obilježavanju obljetnice prisustvovali su: zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto, predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Ivan Jozić, ministri u Vladi Hercegbosanske županije, gradonačelnik Grada Livna Luka Čelan, predstavnici braniteljskih udruga kao i predstavnici vjerskih zajednica.

Ovom prigodom Krišto je posebno istakla potrebu očuvanja vrijednosti Domovinskog rata kao i važnost zajedništva koje se tih ključnih godina osjećalo među Livnjacima. „Prije 28 godina ovdje se vodila bitka koja se nije smjela izgubiti, jer se ovdje branio opstanak hrvatskog naroda kako u BiH tako i u Hrvatskoj. Zahvaljujući našem zajedništvu tu odlučnu bitku nismo izgubili i obranili smo naša ognjišta. Naših pobjeda uvijek se s ponosom prisjećamo stoga i u vremenu ovih posebnih mjera obilježavamo dane obrane Livna. Vjerujem da ćemo osigurati punu jednakopravnost hrvatskog naroda u BiH i uvjete za dostojan život na ovim prostorima jer su nas na to obvezali svi oni mladi ljudi koji su dali najvrednije što su imali za naš opstanak i slobodu, svoje živote.“, kazala je Krišto.

U sklopu obilježavanja obljetnice zamjenica predsjedatelja zastupničkog doma PS BiH Krišto i dužnosnici sa svih razina vlasti posjetili su „Dom hrvatskih snaga“ u Rujanima na kojem još traju građevinski radovi. Prilikom razgovora s predstavnicima braniteljskih udruga izraženo je zadovoljstvo urađenim te obećana pomoć s viših razina na dovršetku ovog projekta od značaja za hrvatske branitelje livanjskoga kraja i šire.

Please follow and like us: