6.8 C
Mostar
Ponedjeljak, 8 ožujka, 2021

LIVNO: Započinje usavršavanje nastavnog kadra za rad s darovitim učenicima

Ovoga tjedna počinje provedba programa usavršavanja odgojno-obrazovnih djelatnika za rad s darovitim učenicima, koji je namijenjen djelatnicima više livanjskih škola.

Po riječima ravnatelja Srednje strukovne škole Silvija Strahimira Kranjčevića Saše Grabovca, projekt provode Centar izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije i Srednja strukovna škola Silvija Strahimira Kranjčevića uz potporu Ministarstva prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije.

  • Obrazovanje nastavnog kadra je temeljni korak za uspostavu sustava koji prepoznaje darovitu djecu i njihove potrebe u nastavi – istaknu je Grabovac.

Djelatnici livanjskih odgojno-obrazovnih institucija imat će edukaciju u ukupnom trajanju od 150 sati koja će se izvodit kombinirano uz redovitu konzultativno-instruktivnu i multimedijsku nastavu.

  • Ovim programom usavršavanja odgojno-obrazovnih djelatnika za rad s darovitim učenicima polaznici stječu kompetencije za samostalno obavljanje stručnih poslova uočavanja i utvrđivanja darovitosti, pružanja podrške razvoju darovitih učenika te praćenja i vrednovanja darovitih učenika – doda je Grabovac.

Povezani članci

Ostanite povezani

7,323FansLike
85FollowersFollow
6,860SubscribersSubscribe

VRIJEME

Mostar
vedro
6.8 ° C
7 °
6.7 °
70 %
1kmh
0 %
Uto
10 °
Sri
8 °
Čet
9 °
Pet
11 °
Sub
8 °

NAJNOVIJE VIJESTI