17.7 C
Mostar
Nedjelja, 20 lipnja, 2021

Martinović Vijeću ministara BiH uputio prijedloge za spas ovogodišnje turističke sezone

Svjesni činjenice da se sektor turizma u Federaciji Bosne i Hercegovine od izbijanja epidemije koronovirusa među prvima našao na udaru te da je prošlogodišnja turistička sezona i u Federaciji BiH najvećim dijelom propala, izaslanici u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH, na prijedlog predsjedatelja ovog doma Tomislava Martinovića, na ovotjednom zasjedanju usvojili su Zaključak s prijedlozima za spas ovogodišnje turističke sezone.

Zaključak je upućen Vijeću ministara Bosne i Hercegovine od kojeg je zatražena žurna izmjena postojeće odluke kojom je u uvjetima pandemije koronavirusa reguliran ulazak stranaca u BiH. Dom naroda Parlamenta Federacije BiH od Vijeća
ministara BiH zatražio je da se izmjenom postojeće odluke nesmetan prelazak granice osigura za tri kategorije stranaca. U prvu spadaju oni koji imaju negativan PCR ili antigenski test koji nije stariji od 48 sati. Druga kategorija kojoj bi također trebalo osigurati ulazak u BiH su stranci koji su preboljeli Covid- 19 te za to imaju
dokaz, odnosno potvrdu koja nije starija od šest mjeseci, dok u treću kategoriju spadaju oni koji su se cijepili protiv infekcije Covida-19 i za imaju odgovarajući potvrdu.

Bez predloženih izmjena odluke o načinu prelaska granice BiH turističkom sektoru u Federaciji BiH kao i BiH prijeti potpuni kolaps, naglasili su prilikom donošenja Zaključaka upućenih Vijeću ministara BiH, izaslanici Doma naroda Parlamenta Federacije BiH. Izmjene koje su predložili stramaju razumnim jer bi se njihovim donošenjem uz zaštitu zdravlja stanovništva , pomoglo gospodarski izuzetno važnom sektoru turizma od kojeg žive i brojni stanovnici Federacije BiH.

Prilikom donošenja Zaključaka s ciljem spasa predstojeće turističke sezone, izaslanici u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH, vodili su se mjerama koje su donijele zemlje okruženja te bi Vijeće ministara BiH prihvaćanjem njihova prijedloga, uskladilo mjere prelaska granice BiH sa susjednim i zemljama regije.

Povezani članci

Ostanite povezani

7,746FansLike
246FollowersFollow
8,680SubscribersSubscribe

VRIJEME

Mostar
blaga naoblaka
17.7 ° C
17.7 °
16.9 °
88 %
0.9kmh
18 %
Ned
34 °
Pon
34 °
Uto
36 °
Sri
38 °
Čet
38 °

NAJNOVIJE VIJESTI