4.2 C
Mostar
Ponedjeljak, 17 siječnja, 2022

Moderna Music Centar kroz Dane otvorenih vrata predstavio svoje aktivnosti

U novootvorenom glazbenom Moderna Music Centru u Čitluku održani su Dani otvorenih vrata gdje su se posjetitelji mogli upoznati s radom Centra, a od samog otvaranja pobudio je veliko zanimanje.

Osnivač je magistar glazbene kulture Mateo Marinčić, koji je naglasio kako je primarna djelatnost Centra glazbena edukacija kroz tri aktivnosti, a to su: dječja glazbena radionica, tečaj sviranja i pjevanja te glazbeni studio.

Dječja glazbena radionica namijenjena je djeci od četiri do deset godina, a cilj programa je glazbenom igrom razviti aktualne i potencijalne sposobnosti djeteta. Druga aktivnost su tečajevi individualne nastave – tečajevi instrumenata, a u opremljenom glazbenom studiju svi ljubitelji glazbe mogu svirati i snimati, bilo profesionalno ili rekreativno za zabavu.

Marinčić je s dvije jednostavne riječi sjedinio ideju i koncept ovoga centra, a to je: Glazba svima. Istaknuo je kako kroz rad sa stručnim suradnicima želi glazbu približiti svima. Svoje znanje na polaznike prenosit će i Ivan Musa, Marko Jakovljevic, Monika Raguž, Dario Vukoja, Vinko Barbarić, Ana Jerkić i on sam.

“Centar raspolaže prilagođenim instrumentima za najmlađe uzraste pa će mladi moći pohađati i tečajeve, no za polaznike tečajeva i korisnike glazbenog studija nisu postavljene dobne granice, što se već pokazalo dobrim jer su različite dobne skupine tijekom otvorenih vrata pokazale interes za učenje”, kazao je Marinčić.

Tijekom tri dana ovo jedinstveno mjesto posjetili su načelnik Općine Čitluk Marin Radišić i predsjednik Općinskog vijeća Čitluk Predrag Smoljan, mališani iz Dječjeg vrtića Čitluk kao i članovi i korisnici Udruge Abeceda sporta Čitluk.

Povezani članci

Ostanite povezani

11,589FansLike
376FollowersFollow
13,100SubscribersSubscribe
spot_img

VRIJEME

Mostar
vedro
4.2 ° C
4.2 °
4.2 °
57 %
1.3kmh
4 %
Pon
11 °
Uto
8 °
Sri
10 °
Čet
6 °
Pet
6 °

NAJNOVIJE VIJESTI