12.9 C
Mostar
Petak, 30 listopada, 2020

Mostarski Caritas obilježio Međunarodni dan borbe protiv siromaštva

Caritas Mostar obilježio je Međunarodni dan borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti zajedno sa svojim najpotrebnijim korisnicima koji žive na području grada Mostara.

“Nismo mogli ostati hladna srca i ne obilježiti ovaj dan upravo s onima koji su u najvećoj potrebi, kojima je Caritas jedini izvor hrane i jedina topla upućena riječ. Neizmjerna zahvalnost korisnika na onom malom daru koji donesemo, na našoj nesebičnoj ljubavi motiv je koji nas pokreće, da i dalje pomažemo i djelujemo, da živimo ljubav. Dostavljali smo Caritasove vrećice na kućnu adresu. Upravo te vrećice u kojima su se nalazili simbolični darovi (kolači, kava, čaj, voće, keks, bombone .. ) pomogle su onima koji su u najtežoj situaciji da se osjećaju vrijednima i bitnima” navode iz mostarskog Caritasa.

Caritas Mostar kroz djelovanje svoje Patronažne skrbi pomaže više od 110 korisnika na području od Konjica do Ravnog te od Stoca do Širokog Brijega, a u toj ustanovi se nadaju kako će uskoro steći uvijete za daljnje proširenje djelovanja.

“Posjeta, pomoć u hrani, medicinska usluga, topla ljudska riječ i osjećaj da nisu zaboravljeni svakodnevne su usluge koje Patronažna skrb pruža. U sklopu te skrbi pokrenuli smo i akciju ‘Jelo na kotačima’, kroz koju onima kojima je pomoć najpotrebnija svakodnevno na kućnu adresu donosimo gotov skuhani obrok” navode iz Caritasa.

Svi koji žele pomoći u hrani, volontiranju, novcu ili na bilo koji drugi način, mogu se javiti u Caritas Mostar, poručili su.

Međunarodni dan borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti prvi se put obilježio protestnom akcijom ljudi u Parizu 17. listopada 1987. godine.

Od 1992. godine, kada je Opća skupština Ujedinjenih naroda odlučila da će se 17. listopada promicati potreba za smanjenjem siromaštva u svim zemljama, taj se dan obilježava kao Međunarodni dan borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti.

Iz Caritasa navode kako je namjena obilježavanja spomenutog dana bila upozoriti na problem siromaštva i bijede te potrebe za njihovim iskorjenjivanjem.

Povezani članci

Ostanite povezani

6,520FansLike
5,010SubscribersSubscribe

VRIJEME

Mostar
vedro
12.9 ° C
13 °
12.8 °
71 %
1kmh
0 %
Pet
13 °
Sub
21 °
Ned
21 °
Pon
20 °
Uto
20 °

NAJNOVIJE VIJESTI

Njemačka cijelu Hrvatsku stavila na crvenu listu

Njemačka vlada je u petak na preporuku središnjeg epidemiološkog instituta Robert Koch cijelu Hrvatsku stavila na listu epidemiološki rizičnih područja.

SKB Mostar nastavlja procedure za onkološke, neodložive i hitne pacijente

Sveučilišna klinička bolnica (SKB) Mostar priopćila je kako nastavlja obavljati sve dijagnostičke, terapijske i operativne procedure i postupke za sve onkološke bolesnike...

ALARMANTNO U HNŽ-u: 273 novozaražene osobe, čak 184 u Mostaru

U Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar tijekom jučerašnjeg dana preminule su tri osobe: žena iz Mostara rođena 1944. godine,...

HRVATSKA: 2772 novozaražene osobe, 20 preminulih

U posljednja 24 sata zabilježena su 2772 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 15.106....