Na ‘Covid odjelu’ u Trebinju smještena obitelj sa šestomjesečnom bebom

Na “Covid odjelu” bolnice u Trebinju nalazi se 14 pacijenata pozitivnih na virus korona, među kojima je i obitelj sa šestomjesečnom bebom – rekao je liječnik sa ovog odjela Dragan Čičković.

Zdravstveno stanje ove obitelji sa bebom je, kako je naveo, stabilno.

-Danas smo primili šestomjesečnu bebu i oba roditelja, svi su pozitivni na koronavirus. Roditelji su asimptomatski. Bebu, uz konzultaciju pedijatra, liječimo od upale grla. Za sada nema temperature i sva tri RTG snimka pluća su uredna. Oni su već od 13. svibnja kod nas na redovnim pregledima, tada su bili pozitivni otac i majka, a beba je bila negativna – rekao je Čičković, javio je RTRS.

Međutim, 15. svibnja beba dobiva temperaturu, pregledao je ponovo pedijatar, tada je nalaz još bio negativan, da bi se u nedjelju, kako je dodao, nalaz pozitivirao.

Naveo je kako 12 pacijenata ima lakšu kliničku sliku, a dva težu, dok je jedan pacijent, koji je asimpomatski, premješten u karantenu.

Po posljednjem epidemiološkom izvještaju, u istočnoj Hercegovini potvrđene su dvije novooboljele osobe od virusa korona i to sa područja općine Gacko.

Please follow and like us: