Na Karabima i dalje 150 bh. državljana, ne mogu još kući

Nakon posljednjeg u nizu pokušaja repatrijacije članova posade kompanije Royal Caribean, digla se pobuna na brodu “Majesty of the Seas”, jednom od 30 kruzera te kompanije, koliko ih u ovom trenutku pluta karipskim morem i ispred Miamija u SAD-u, donosi portal Morski.hr.

Kako doznaju, negodovanje nekoliko tisuća ljudi koji čine posade flote ove kompanije, moglo bi se proširiti, jer osim što čak 63 dana stoje na mjestu, ne isplaćuju im se više i plaće, a iako su zdravi, zbog globalne situacije s koronavirusom, nitko ih ne želi primiti. Iz povjerljivih izbora bliskih kompaniji, doznaju da je na kruzerima više od 450 Hrvata.

–Samo želimo doma! – zavapio je jedan od sugovornika s kojim su razgovarali. Dva mjeseca plutamo, a nemamo više ni plaće. Očajni smo, pomozite! Non-stop se odugovlači. Sad smo trebali biti na putu za Englesku pa iz Southamptona doma, pa su nas opet zaustavili na Bahamima i da sad idemo na treći brod, Freedom of the seas i s njim na Barbados – ispričao je za Morski.hr jedan od Hrvata, zarobljenih na jednom od kruzera.

Osim Hrvata, doznaju i da se na brodovima s našeg govornog područja nalazi još oko 300 Crnogoraca, 150 bh. državljana, te 350 Srba. Navodno su upravo Srbi i Crnogorci započeli pobunu koja bi se, kako tvrde, uskoro mogla proširiti i na čitavu flotu ako se nešto ne promijeni.

Please follow and like us: