0.9 C
Mostar
Nedjelja, 5 veljače, 2023

Najavljena suradnja sa Hercegbosanskim šumama d.o.o. Kupres i Hrvatske šume d.o.o. Zagreb

Radiotelevizija Herceg-Bosne

Održan je inicijalni sastanak predstavnika Hrvatskih šuma d.o.o. Zagreb na čelu s predsjednikom Uprave Krunoslavom Jakupčićem i predstavnicima Hercegbosanskih šuma d.o.o. Kupres na čelu s predsjednikom Uprave Mariom Mašićem gdje se razgovaralo o budućoj suradnji.

Sastanku su nazočili i predsjednik Vlade Hercegbosanske županije (HBŽ) Ivan Vukadin i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije (HBŽ) Božo Perić, priopćeno je iz Vlade HBŽ.

Tijekom sastanka razgovaralo se o mogućnostima zajedničke suradnje po pitanju partnerstva i apliciranja za EU projekte prekogranične suradnje, iskustvima u procesu digitalizacije operativnog rada u šumarstvu, izazovima u borbi protiv šumskih požara te pitanjima vezanim uz na razminiranje minski sumnjivih područja.

S obzirom na pogranični prostor koji Hercegbosanska županija dijeli s Republikom Hrvatskom, kao i obostrano pozitivno iskustvo u suradnji na projektu „Foresteye“, potrebna je intenzivnija suradnja, zaključeno je na sastanku.

Također, dogovoren je posjet Hrvatskim šumama u vezi digitalizacije operativnog rada u šumarstvu te potpisivanje Memoranduma o suradnji između Hrvatskih šuma i Hercegbosanskih šuma, navodi se u priopćenju.

Povezani članci

Ostanite povezani

13,293FansLike
779FollowersFollow
19,500SubscribersSubscribe

VRIJEME

Mostar
raštrkani oblaci
0.9 ° C
0.9 °
0.9 °
37 %
7.2kmh
40 %
Ned
1 °
Pon
1 °
Uto
3 °
Sri
4 °
Čet
5 °

NAJNOVIJE VIJESTI