Nije održana sjednica Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije BiH

Objavljeno: 19/02/20 15:45

Zbog neusvajanja dnevnog reda nije održana sjednica Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH, a na kojoj je trebalo biti govora o diplomi direktora OSA-e Osmana Mehmedagića.

Na sjednicu Komisije za nadzor nad radom OBA BiH došao je i direktor OSA Osman Mehmedagića, ali je sjednica zbog neusvajanja dnevnog reda ubrzo nakon početka prekinuta, piše portal “Klix.ba”.

Članovi Komisije za nadzor nad radom OSA danas su trebali raspravljati o obrazovnom statusu direktora OSA Osmana Mehmedagića, a koji prema navodima Tužiteljstva BiH nema fakultetsku diplomu, već je student treće godine fakulteta na Univerzitetu u Travniku.

Medijima se nakon što je sjednica prekinuta nakratko obratio zastupnik Ujedinjene Srpske u Zastupničkom domu PS BiH i član Komisije za nadzor nad radom OSA BiH Nenad Stevandić koji je rekao da je danas ispoštovana odluka Narodne skupštine Republike Srpske.

On nije želio dati nikakve detaljnije informacije ističući kako bi izjavu trebalo da da predsjedavajući Zajedničke komisije za nadzor nad radom OSA Nermin Nikšić.

Please follow and like us: