20 C
Mostar
Petak, 30 listopada, 2020

Objavljen drugi javni poziv za prijavu projekata od interesa za Hrvate izvan RH

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske (RH) objavio je 2. javni poziv za prijavu posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske u svrhu ostvarenja financijske potpore za 2020. godinu, a s ciljem promicanja veza i jačanja suradnje RH s Hrvatima izvan Hrvatske.

Poziv je također objavljen s ciljem očuvanja i jačanja nacionalnog identiteta, zaštite prava i interesa hrvatskih zajednica, očuvanja hrvatskog jezika, kulturnog stvaralaštva i baštine te poticanja hrvatskog kulturnog zajedništva, kao i pomoć ugroženim pojedincima, odnosno pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske, priopćeno je na službenoj internetskoj stranici Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Prijava projekata, odnosno prijava za pomoć ugroženim pojedincima podnosi se u elektroničkom i papirnatom obliku, a nakon što se e-prijavni obrazac konačno preda i spremi putem računalnog sustava dostupnog na mrežnoj stranici eprijavehrvatiizvanrh.in2.hr, potrebno ga je ispisati, ovjeriti potpisom i pečatom u slučaju A kategorije, odnosno ispisati i vlastoručno potpisati u slučaju B i C kategorije.

Sve to zajedno s ostalom traženom dokumentacijom u papirnatom obliku treba dostaviti poštom na adresu Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Pantovčak 258, 10000 Zagreb, Republika Hrvatska s naznakom “Za Javni poziv za prijavu posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske u svrhu ostvarenja financijske potpore za 2020. godinu”.

Ukoliko prijavitelj-ugroženi pojedinac (C kategorija) nije u mogućnosti podnijeti prijavu u elektroničkom obliku, može je podnijeti samo u papirnatom obliku putem prijavnog obrasca C-papirnata prijava.

Rok za podnošenje prijava u elektroničkom i papirnatom obliku je 30 dana od dana objave javnog poziva i traje zaključno do 5. studenog 2020. godine, stoji u priopćenju.

Povezani članci

Ostanite povezani

6,520FansLike
5,000SubscribersSubscribe

VRIJEME

Mostar
blaga naoblaka
20 ° C
20 °
20 °
49 %
2.1kmh
20 %
Pet
17 °
Sub
21 °
Ned
21 °
Pon
19 °
Uto
19 °

NAJNOVIJE VIJESTI

Njemačka cijelu Hrvatsku stavila na crvenu listu

Njemačka vlada je u petak na preporuku središnjeg epidemiološkog instituta Robert Koch cijelu Hrvatsku stavila na listu epidemiološki rizičnih područja.

SKB Mostar nastavlja procedure za onkološke, neodložive i hitne pacijente

Sveučilišna klinička bolnica (SKB) Mostar priopćila je kako nastavlja obavljati sve dijagnostičke, terapijske i operativne procedure i postupke za sve onkološke bolesnike...

ALARMANTNO U HNŽ-u: 273 novozaražene osobe, čak 184 u Mostaru

U Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar tijekom jučerašnjeg dana preminule su tri osobe: žena iz Mostara rođena 1944. godine,...

HRVATSKA: 2772 novozaražene osobe, 20 preminulih

U posljednja 24 sata zabilježena su 2772 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 15.106....