-2 C
Mostar
Četvrtak, 4 ožujka, 2021

Od danas svima koji dolaze u Opću bolnicu mjeri se tjelesna temperatura

Od danas svim pacijentima koji dolaze u Opću bolnicu “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, kao i svim uposlenicima, kao preventivna mjera zbog koronavirusa, mjeri se tjelesna temperatura bezkontaktnim toplomjerom, prije ulaska u ovu zdravstvenu ustanovu.

Pacijenti kod kojih se zabilježi povišena temperatura bit će odmah upućeni u ambulantu za febrilna stanja.

Uposlenici bolnice kod kojih se eventualno pojavi povišena tjelesna temperatura, bit će vraćeni kući i stavljaju se pod nadzor Doma zdravlja, priopćeno je iz Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš”.

Inače, sa pojavom nepovoljne epidemiološke situacije izazvane koronavirusom, u Općoj bolnici je formiran bolnički krizni štožer, koji je sastavljen od 17 uposlenika, koji imaju zadatak da prate higijensko-epidemiološku situaciju i donose mjere u skladu sa uputama Kriznog štožera Ministarstva zdravstva Sarajevske županije.

Iz Opće bolnice podsjećaju kako su ranije zabranjene posjete pacijentima, a u bolnici su pojačane higijenske i druge mjere te je uvedeno obvezno korištenje zaštitnih maski. Također, prema Naredbi Kriznog štožera a u cilju prevencije širenja koronavirusa u Općoj bolnici će se obavljati samo nužni specijalističko-konsultativni pregledi, po procjeni specijaliste i tima obiteljske medicine.

-Mole se pacijenti da bez prijeke potrebe ne dolaze u bolnicu, kao i bez uputnice Doma zdravlja ili urgentnim danima Hitne medicinske pomoći, kako bi se zaštitilo zdravlje građana – poručili su iz Opće bolnice.

Povezani članci

Ostanite povezani

7,520FansLike
85FollowersFollow
6,820SubscribersSubscribe

VRIJEME

Mostar
vedro
-2 ° C
-2 °
-2 °
93 %
0.5kmh
0 %
Čet
15 °
Pet
13 °
Sub
12 °
Ned
13 °
Pon
11 °

NAJNOVIJE VIJESTI