21.9 C
Mostar
Srijeda, 28 rujna, 2022

Odobrena organizacijska sheme srednjih škola u HNŽ-u

Suočena s ogromnim financijskim problemima u vezi s provedbom sudskih presuda koje donese domaći i međunarodni sudovi, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) na svojoj današnjoj on line sjednici, uz značajne aktivnosti koje duži niz godina provodi osobito kroz izvansudske nagodbe, usvojila je Akcijski plan aktivnosti potrebnih za izvršenje generalnih mjera po presudama Europskog suda.

Izražena je nada kako će Europski sud prihvatiti Akcijski plan što bi bilo od velikog značaja za stabilnost županijskih javnih financija. Donesen je i zaključak da se zbog značaja teme i financijskih implikacija na županijski proračun usvojeni Akcijski plan u vidu informacije dostavi zastupnicima u Skupštini HNŽ-a, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Na sjednici je usvojen Program rada Vlade HNŽ-a za 2020. godinu, koji će, također, biti upućen u skupštinsku proceduru, a u cilju kvalitetne pripreme za novu školsku godinu, Vlada je dala suglasnost na prijedlog organizacijske sheme srednjih škola u HNŽ-u za školsku 2020./2021. godinu.

Članovi Vlade prihvatili su Plan provedbe Programa razvitka malog gospodarstva za 2020. godinu Ministarstva gospodarstva HNŽ-a u iznosu od milijun KM. Tijekom rasprave istaknuto je uvjerenje kako će i ova potpora pomoći u osnaživanju gospodarstva koje dodatno trpi velike posljedice zbog korona-krize. Također, usvojen je Program utroška sredstava Ministarstva za transfere neprofitnim organizacijama u iznosu od 140.000 KM.

Vlada je usvojila Program o izmjenama i dopunama Programa utroška novčanih sredstava za novčane potpore u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i prehrambeno-prerađivačkoj proizvodnji s kriterijima raspodjele sredstava. Istaknuto je da je za tu namjenu povećan ukupni iznos sredstava koji sada iznosi dva milijuna KM.

Također, usvojena je Izmjena Plana i programa Uprave za ceste Ministarstva prometa i veza za 2020. godinu gdje je na osobit način istaknut projekt saniranja visećeg mosta na regionalnoj cesti R-437 Ostrožac- Fojnica u iznosu od 404.000 KM.

Vlada je usvojila niz odluka iz resora Ministarstva za pitanja branitelja vezanih za ostvarivanje prava temeljem Zakona o dopunskim pravima branitelja i članova njihovih obitelji koje se odnose na pokrivanje troškova liječenja i potpore osobama u stanju socijalne potrebe.

Na današnjoj sjednici Vlada je razmotrila i prihvatila Informacija o poslovanju Javnog poduzeća Šumsko-gospodarsko društvo „Šume Hercegovačko-neretvanske“ d.o.o. Mostar za 2019. godinu. U obrazloženju informacije ravnatelj Trpimir Jelić iznova je istaknuo ozbiljnu devastaciju šumskog dobra pozvavši još jedanput sve dionike uključene u tu problematiku da se istinski zauzmu za njegovo rješavanje, navodi se u priopćenju.

Vlada HNŽ-a utvrdila je Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o oružju i streljivu u HNŽ-u i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o izvršenju sankcija u HNŽ-u, koji će biti upućeni u dalju skupštinsku proceduru.

spot_img

Povezani članci

Ostanite povezani

13,293FansLike
694FollowersFollow
17,500SubscribersSubscribe
spot_img
spot_img

VRIJEME

Mostar
raštrkani oblaci
21.9 ° C
21.9 °
21.9 °
53 %
4.6kmh
40 %
Sri
22 °
Čet
20 °
Pet
22 °
Sub
21 °
Ned
19 °

NAJNOVIJE VIJESTI