11.8 C
Mostar
Ponedjeljak, 8 ožujka, 2021

Održan online koordinacijski sastanak predsjednika Čovića, predsjednka županijskih Vlada i ravnatelja županijskih Uprava civilne zaštite

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović održao je danas video sastanak s predsjednicima županijskih Vlada izabranih ispred HDZ-a BiH i ravnateljima županijskih Uprava civilne zaštite, na kojemu je govoreno o stanju u zdravstvu i gospodarstvu. Na redovnom video sastanku koordinacije, stabilnom je ocijenjena cjelokupna
situacija, uvedene mjere daju pozitivne rezultate, dok svi stožeri fukcioniraju bez poteškoća.

Dobra komunikacija i koordinacija dužnosnika HDZ-a BiH sa svih razina vlasti, pokazala se ključnom u dosadašnjem funkcioniraju.
Zajednički je ocijenjeno kako je važno svu pomoć i materijalno-financijska sredstva koja pristižu u Bosnu i Hercegovinu ravnomjerno raspodjeliti, posebno onima u potrebi.

Komentirane su mjere, analize i procjene na terenu vezane uz gospodarstvo. Poseban aspekt pomoći moraju imati ona poduzeća koja su zatvorena zbog donešenih mjera. Sve županije planiraju pomoć sukladno svojim mogućnostima, planiraju se ozbiljne preraspodjele u proračunima, koji će se zakonom regulirati. Pomoć obrtima, poljoprivredi, gospodarstvu i ukupnom ekonomskom oporavku nižih razina vlasti prioritet je budućeg djelovanja, kao i preraspodjela pomoći sa viših razina za pomoć vitalnom gospodarskom sustavu, naznačeno je kao prioritet.

Povezani članci

Ostanite povezani

7,323FansLike
85FollowersFollow
6,850SubscribersSubscribe

VRIJEME

Mostar
vedro
11.8 ° C
12 °
11.7 °
50 %
2.1kmh
0 %
Pon
10 °
Uto
10 °
Sri
9 °
Čet
10 °
Pet
12 °

NAJNOVIJE VIJESTI