2.9 C
Mostar
Nedjelja, 5 veljače, 2023

Održana resorna koordinacija dužnosnika HDZ-a BiH i HDZ-a RH

Radiotelevizija Herceg-Bosne

Danas je u Zagrebu održana resorna koordinacija dužnosnika HDZ-a BiH i HDZ-a RH koje su predvodili predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH dr. Dragan Čović i predsjednik HDZ-a RH i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković.

U izjavi za medije nakon održanog sastanka predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH dr. Dragan Čović zahvalio se predsjedniku Plenkoviću i ministru Grlić Radmanu na održanoj koordinaciji.

„Zadnjih šest godina radimo koordinacije intenzivno, sa rezultatima koji mogu biti svima na ponos. Sva područja života hrvatskog naroda u BiH obrađujemo u jednom kontinuitetu kroz institucije zakonodavne i izvršne vlasti u Republici Hrvatskoj. Danas smo na taj način organizirali jednu koordinaciju, više od 40 nas je ovdje u tim aktivnostima da vidimo kako možemo unaprijediti sve ono što još uvijek treba podići na jednu veću razinu kada je u pitanju demografska politika, kada su u pitanju socio-ekonomski odnosi, obrazovanje, kultura… 

S te strane hvala svim ministrima, i kompletnoj Vladi Republike Hrvatske. Da nije bilo HDZ-a RH i predsjednika Plenkovića, teško da bi mi bili ponosni na rezultate izbora koje smo ostvarili na Općim izborima“, istaknuo je dr. Čović.

„Također ponosni smo na šest godina djelovanja ove Vlade ovdje koja je uveliko omogućila da pregovarački procesi koje vodimo u zadnje dvije godine, a osobito intenzivno zadnjih godinu dana, i proces izbora privedemo na jedno opće zadovoljstvo nas Hrvata u BiH. Siguran sam da ćemo na taj način nastaviti i dalje. Mnoštvo novih ljudi koji će doći u izvršnu vlast u ime hrvatskog naroda u BiH od županijske, entitetske do razine Vijeća ministara, gdje ćemo imati predsjedateljicu Vijeća ministara, još će više stvoriti pretpostavke za intenzivniju suradnju između Vlade Republike Hrvatske i Vijeća minstara BiH ali i nižih razina vlasti u BiH“, zaključio je predsjednik Čović.

Na resornoj koordinaciji HDZ-a HR i HDZ-a BiH nastavlja se dijalog i suradnja o svim projektima i temama važnima za Hrvate u BiH, kazao je hrvatski premijer i predsjednik HDZ-a RH Andrej Plenković. 

“Čestitamo na izbornim rezultatima i dajemo podršku dovršetku formiranja vlasti u BiH, u kojoj treba poštovati ravnopravnost tri konstitutivna naroda”, istaknuo je.

Povezani članci

Ostanite povezani

13,293FansLike
779FollowersFollow
19,500SubscribersSubscribe

VRIJEME

Mostar
blaga naoblaka
2.9 ° C
2.9 °
2.9 °
30 %
11.3kmh
20 %
Ned
3 °
Pon
1 °
Uto
3 °
Sri
4 °
Čet
5 °

NAJNOVIJE VIJESTI