Osmi smrtni slučaj povezan s koronavirusom u Unsko-sanskoj županiji

Članovi Kriznog stožera Ministarstva zdravstva Unsko-sanske županije potvrdili su osmi smrtni slučaj povezan sa oboljenjem COVID-19 u toj županiji. Radi se o šezdesettrogodišnjoj ženi iz Cazina sa kroničnim oboljenjima, koja je već određeno vrijeme bila u jedinici intenzivnog liječenja, na respiratoru.

Potvrđena su i tri nova pozitivna slučaja na koronavirus u tom dijelu Bosne i Hercegovine.

-Jučer je u referentnu laboratoriju u Sarajevu poslano 175 uzoraka za testiranje na koronavirus i obaviješteni smo o tri pozitivna testa. Sve tri osobe su iz Bosanskog Petrovca – izjavila je ministrica zdravstva USŽ Nermina Ćemalović.

Iz Županijskog zavoda za javno zdravstvo priopćeno je kako je do sada testirano 2.726 građana ove županije.

-Ukupno je bilo 106 pozitivnih rezultata, a trenutno imamo 42 oboljele osobe. Uspješno je izliječeno 56 građana, dok, nažalost, sada imamo osam smrtnih slučajeva povezanih sa oboljenjem COVID-19.  Aktivno je 10 klastera, među kojima je i novoregistrirani u Bosanskom Petrovcu -ističu i su iz Zavoda za javno zdravstvo USŽ.

U izolatoriju Odjela za infektivne bolesti Županijske bolnice „Dr. Irfan Ljubijankić“ u Bihaću trenutno su hospitaliziriana četiri pacijenta.

Please follow and like us: