Otkrivena tri nova simptoma koji ukazuju na infekciju koronavirusom

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti ističe da su takozvani simptomi alergije – zapušen nos ili stalno curenje nosa, mučnina i dijareja tri nova simptoma virusa korona.

Do sada simptomatika covida-19 bila je u vezi sam povišenom temperaturom, infekcijom pluća, kratkim dahom, otežanim disanjem, bolom u mišićima, glavoboljom, ali i gubitkom čula ukusa i mirisa sa bolovima u grlu.

Razvijanje simptoma i klinička slika oboljelih zavisi od prethodnog zdravstvenog stanja pacijenta. Kronični bolesnici, osobito oni koji imaju srčane probleme, dijabetes ili probleme sa plućima su rizičniji nego ostali.

Oglasio se i dr Con. On kaže da je za trenutnu epidemiološku situaciju odgovoran prije svega virus, koji je pokazao da mu ne možemo ništa, ali i osobe koje su omogućila više od 5.000 ljudi na nogometnom stadionu, kao i održavanje maturskih večeri, prenose mediji u Srbiji.

Poručio je da moraju da se poštuju mjere, ali dodaje da ne podržava potpuno zatvaranje, jer bismo u tom slučaju, kaže, imali ovakvu situaciju više godina.

-Moramo da dođemo ili do imuniteta, ili da se cjepimo – naveo je on, ističući kako je ovo “biranje godišnje sezone“ kada se može doći do zaraze.

Please follow and like us: