5.7 C
Mostar
Nedjelja, 24 listopada, 2021

Počinje Tjedan psihologije u Hercegovini

Podružnica psihologa Hercegovina (PPH), ogranak Društva psihologa u Federaciji Bosne i Hercegovine (DPFBIH), organizira peti Tjedan psihologije u Hercegovini 2021. (TSPUH 2021.), koji će se održati od 4. do 10. listopada, povodom obilježavanja Svjetskog dana mentalnog zdravlja – 10. listopada.

Glavni cilj manifestacije TSPUH 2021. je podizanje svijesti o važnosti sveobuhvatnog pristupa mentalnom zdravlju, kao i svijesti o ulozi psihologa u društvu danas, pri čemu se naglašava značaj psihosocijalne potpore kao sve bitnijeg dijela odgovora na covid -19 u našoj zemlji.

Postoji hitna potreba primjene psiholoških spoznaja jer je trenutna pandemija dotaknula sve aspekte života ljudi, posebno mentalno zdravlje, ističu iz hercegovačke Podružnice psihologa.

Navode kako su razumijevanje i prepoznavanje prvi i najvažniji koraci u procesu rješavanja pitanja mentalnog zdravlja, kao što je podjednako važno i stvaranje poticajnog okružja za rješavanje problema kod kuće, u školama i zajednici.

U svrhu podizanja svijesti o važnosti mentalnog zdravlja, promicanja znanja i popularizacije psihologije, kao i ulaganja u sveobuhvatnu podršku u zajednici, u okviru TSPUH 2021. planirane su praktične radionice, interaktivna predavanja i webinari sa zanimljivim temama namijenjenim stručnjacima različitih profila (psiholozi, pedagozi, socijalni radnici i dr.), roditeljima, učenicima te svim zainteresiranim za ta pitanja.

Povezani članci

Ostanite povezani

7,746FansLike
300FollowersFollow
10,800SubscribersSubscribe
spot_img

VRIJEME

Mostar
vedro
5.7 ° C
5.9 °
3.4 °
70 %
2.2kmh
0 %
Pon
20 °
Uto
18 °
Sri
18 °
Čet
17 °
Pet
7 °

NAJNOVIJE VIJESTI