18.6 C
Mostar
Srijeda, 12 svibnja, 2021

Počinju pregovori o novom aranžmanu s MMF-om

Europski čelnici Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) održat će sutra sastanak s predstavnicima BiH u vezi sa zastojem u provođenju reformi, a jedna od tema će biti u vezi s uvjetima za novi aranžman s ovom međunarodnom financijskom organizacijom.

Kako je rečeno “Nezavisnim”, svi čekaju ishod tog sastanka, a postoje očekivanja, mada, kako nam je rečeno, neosnovana, da bi MMF mogao odustati od uvjeta koji su postavljeni pred BiH kako bi bio odobren novi produženi aranžman. Kako saznajemo, međunarodna zajednica će inzistirati na ispunjavanju svih uvjeta, a posebno onih koji se odnose na stvaranje jedinstvenog registra fizičkih osoba pri Centralnoj banci BiH, što u RS-u vide kao prijenos nadležnosti.

Andrew Jewell, stalni predstavnik MMF-a u BiH, kaže da je MMF spreman da nastavi pregovore u svakom trenutku. “Da bi se pregovori uspješno mogli završiti, vlasti bi trebalo da se usuglase o reformama s kojima se odavno kasni, a od kojih će koristi imati obični građani. Cilj novog aranžmana je ne samo da pomogne BiH da prođe kroz trenutnu krizu s covidom, nego i da izgradi temelj za brži i inkluzivniji ekonomski razvoj u budućnosti”, rekao je Andrew Jewell.

Povezani članci

Ostanite povezani

7,726FansLike
221FollowersFollow
8,300SubscribersSubscribe

VRIJEME

Mostar
raštrkani oblaci
18.6 ° C
18.6 °
15.6 °
48 %
1kmh
40 %
Sri
17 °
Čet
17 °
Pet
17 °
Sub
14 °
Ned
19 °

NAJNOVIJE VIJESTI