15 C
Mostar
Subota, 15 svibnja, 2021

Posjet izaslanstva Hercegbosanske županije potresom pogođenim prostorima u Republici Hrvatskoj

Izaslanstvo Hercegbosanske predvođeno inicijatorom sastanka predsjednikom Vlade Hercegbosanske županije, Ivanom Vukadinom posjetilo je potresom pogođene prostore u Republici Hrvatskoj. Pored predsjednika Vlade izaslanstvo Hercegbosanske županije činili su: predsjedatelj Skupštine HBŽ, Jozo Ćosić, ministar unutarnjih poslova HBŽ, Mario Lovrić, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva HBŽ, Božo Perić, načelnik Općine Tomislavgrad, Ivan Buntić, generalni direktor ŠGD Hercegbosanske šume, Mario Mašić, izvršni direktor za šumarstvo ŠGD Hercegbosanske šume, Ivan Petrović i dopredsjednik gradskog vijeća Livna, Ivan Penić.

Radni sastanak održan je u utorak, 23. veljače 2021. u prostorima vojarne u Petrinji. Domaćin sastanka bio je Tomo Medved, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar hrvatskih branitelja, koji trenutno obnaša i dužnost Načelnika Stožera civilne zaštite za otklanjanje posljedica potresa. Medved se zahvalio na dolasku te upoznao osobe iz izaslanstva Hercegbosanske županije s djelovanjem i aktivnostima Stožera, trenutnim stanjem na terenu
gdje se svakodnevno događaju daljnja podrhtavanja tla, planom obnove razrušenog područja, funkcijom kontejnerskog naselja te načinima smještaja i prehrane stanovništva u potresom pogođenim područjima.

Izaslanstvo Hercegbosanske županije zahvalilo se Medvedu na izdvojenom vremenu te ponudilo načine pomoći potresom stradalim područjima u Republici Hrvatskoj. Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Ivan Vukadin istaknuo je kako je Vlada Hercegbosanske županije na svojoj drugoj sjednici održanoj 14. siječnja 2021. godine jednoglasno donijela Odluku o odobravanju sredstava u iznosu od 30.000,00 KM u svrhu jednokratne pomoći za
sanaciju posljedica potresa u Republici Hrvatskoj. Konkretno se razgovaralo o modalitetima pomoći koju bi Hercegbosanska županija provela kroz donaciju određenog dijela asortimana drvne građe. Naglašena je također i uloga lokalnih zajednica, udruga i privatnih osoba s područja Hercegbosanske županije koje su već doprinijele donacijom financijskih i materijalnih sredstava, a to će i dalje činiti u skladu sa svojim mogućnostima.

Povezani članci

Ostanite povezani

7,726FansLike
224FollowersFollow
8,320SubscribersSubscribe

VRIJEME

Mostar
isprekidani oblaci
15 ° C
15 °
15 °
88 %
1.5kmh
75 %
Sub
16 °
Ned
19 °
Pon
22 °
Uto
23 °
Sri
16 °

NAJNOVIJE VIJESTI