2.9 C
Mostar
Nedjelja, 5 veljače, 2023

Pranjić sa Sabolićem i Piličićem: Unapređenje suradnje u cilju bolje skrbi za interese Hrvata u RS-u

Radiotelevizija Herceg-Bosne

Dopredsjednik Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda dr. Davor Pranjić primio je danas Ivana Sabolića, veleposlanika Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini i Zorana Piličića, generalnog konzula Republike Hrvatske u Banja Luci.

Hrvatski diplomatski predstavnici čestitali su dr. Pranjiću na preuzimanju odgovorne službe dopredsjednika Republike Srpske, priopćeno je u srijedu iz Ureda dopredsjednika Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda.

Navodi se kako su prilikom susreta izrazili zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom s hrvatskim predstavnicima u institucijama Republike Srpske.

Također, istaknuta je želja i spremnost da se suradnja nastavi i dodatno unaprijedi u cilju bolje skrbi za interese Hrvata na području Republike Srpske.

Tijekom posjeta razgovaralo se o aktualnoj političkoj i gospodarskoj situaciji u Bosni i Hercegovini, posebno u Republici Srpskoj, kao i o temama važnim za ukupne međudržavne odnose.

Poseban naglasak stavljen je na konkretna pitanja važna za Hrvate u Bosni i Hercegovini, kao što su pitanje održivog razvoja te održivog povratka ljudi, projektima koji će mlade ljude potaknuti na ostanak i borbu za položaj i kvalitetan život u svojoj državi.

Izraženo je očekivanje da će proces formiranja vlasti na svim razinama u Bosni i Hercegovini biti skoro dovršen kako bi se, što je prije moguće, moglo nastaviti s realizacijom razvojnih projekata te s aktivnostima važnima za europski put Bosne i Hercegovine.

Dopredsjednik Pranjić pozdravio je dosadašnju suradnju s ciljem učvršćivanja međudržavne suradnje i bolje povezanosti hrvatskog naroda te zahvalio na potpori koju pružaju hrvatsko Veleposlanstvo i Generalni konzulat, ističe se u priopćenju.

Povezani članci

Ostanite povezani

13,293FansLike
779FollowersFollow
19,500SubscribersSubscribe

VRIJEME

Mostar
blaga naoblaka
2.9 ° C
2.9 °
2.9 °
30 %
11.3kmh
20 %
Ned
3 °
Pon
1 °
Uto
3 °
Sri
4 °
Čet
5 °

NAJNOVIJE VIJESTI