Predsjednik Čović otvorio sabirno-distributivni centar u poslovnoj zoni “Zvirići” Ljubuški

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović danas je u Ljubuškom, u poslovnoj zoni Zvirići otvorio moderni novosagrađeni objekt sabirno-distributivnog centra, namjenjenog za bržu i bolju prodaju proizvedenoga povrća, odnosno prodaju bez nakupaca.

-Ovo je primjer kako treba raditi u budućnosti, na neki način da damo poseban poticaj razvoju ovog dijela infrastrukture, kazao je predsjednik Čović u izjavi medijima nakon otvaranja sabirno-distributivnog centra u Ljubuškom.

-Trebamo ulagati u našu infrastrukturu, da ljudi koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom pa i ova zadruga Plodovi zemlje ovdje, ali i mnogi drugi, imaju uvjete koji imaju danas slični proizvođači bilo gdje u svijetu. Mi smo uvjetovani trenutnim tržišnim uvijetima kada se proizvodi koje imamo mogu na odgovarajući način skladištiti, istaknuo je dr. Čović te je dao potporu ovom projektu Grad Ljubuški u suradnji s i poljoprivrednom zadrugom “Plodovi zemlje”, Vladom ŽZH, te stranim partnerima, pokrenuli su ovaj projekt te izgradili sabirno-distributivni centar u poslovnoj zoni “Zvirići”.

Radi se o vrijednom i moderno opremljenom objektu s hladnjačom, u koji je uloženo preko 1.000.000,00 KM, a koji će pomoći poljoprivrednicima u pripremi i plasmanu njihovih proizvoda.

Centar će biti od iznimne pomoći za ljubuški mladi krumpir koji je već prepoznat na tržištu Europske unije koji zbog ranoga sazrijevanja, nema konkurenciju. Ovaj distribucijski centar će služiti i za druge vrste povrća. Očekuje se da postane centar i za ostale grane poljoprivrede, od voćara, maslinara, pčelara, jer svima njima treba i može biti poticaj, istaknuto je danas prilikom otvaranja.

Centar bi trebao donijeti velike i važne novine u radu i poslovanju, ali i plasiranju i prodaji poljoprivrednih plodova iz Ljubuškog te drugih okolnih općina.

Please follow and like us: