23.9 C
Mostar
Petak, 24 ožujka, 2023

Predsjednik Čović u Živinicama – Posjet župi sv. Ivana Krstitelja i sastanak s GO HDZ BiH Živinice

Radiotelevizija Herceg-Bosne

Obilazak i posjet Tuzlanskoj županiji, predsjednik Čović završio je posjetom Živinicama i obilaskom župe sv. Ivana Krstitelja te sastankom s GO HDZ BiH Živinice.

Predsjednik GO HDZ BiH Živinice, Božo Antunović upoznao je predsjednika Čovića s pripremama za predstojeće lokalne izbore i aktivnosti koje GO HDZ BiH provodi. Na sastanku je naznačena važnost ovih lokalnih izbora kao i okupljenost hrvatskog naroda na prostoru Živinica oko HDZ BiH i HNS-a kao jedinu političku opciju koja se
istinski bori za njihove interese. Na sastanku je i predstavljena ideja i planovi izrade monografije „Živinički sokolovi“ koja bi obuhvatila povijesne i kulturne znamenitosti Hrvata živiničkog kraja.

U sklopu ove posjete predsjednik Čović susreo se i sa župnikom Crkve sv. Ivana Krstitelja, vlč. Bonom Tomićem koji je izdvojio važnost očuvanja hrvatskog identiteta na ovim prostorima i osvrnuo se na sveukupan položaj hrvatskog naroda na prostoru Tuzlanske županije.

Predsjednik Čović istaknuo je koliko je važnost zajedništva ključna na ovim prostorima u očuvanju nacionalnog i kulturnog identiteta Hrvata. Također, predsjednik Čović izdvojio je nužnost uključivanja viših razina koji će u svakom smislu pomoći strateške i infrastrukturne projekte Hrvata u Živinicama i Tuzlanske županije.

Povezani članci

Ostanite povezani

13,293FansLike
822FollowersFollow
20,000SubscribersSubscribe

VRIJEME

Mostar
vedro
23.9 ° C
23.9 °
23.9 °
27 %
4.1kmh
0 %
Pet
22 °
Sub
19 °
Ned
18 °
Pon
13 °
Uto
9 °

NAJNOVIJE VIJESTI