5.9 C
Mostar
Nedjelja, 26 ožujka, 2023

PREDSJEDNIK HERCEG S NEUMSKIM NAČELNIKOM JURKOVIĆEM

Radiotelevizija Herceg-Bosne

Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije primio je danas Dragana Jurkovića, novoizabranog načelnika Općine Neum.

U srdačnom razgovoru, predsjednik Herceg čestitao je načelniku Jurkoviću na izbornoj pobjedi, istaknuvši dosadašnju dobru suradnju Općine Neum i Vlade HNŽ, te izrazio spremnost za njezinim nastavkom i unaprjeđenjem.

Govoreći o projektima na području općine Neum, posebno je istaknut projekt sufinanciranja regionalnog odvodnog sustava Komarna-Neum-Mljetski kanal i regionalnog vodovoda Gabela-Svitava-Neum za što je izdvojeno oko 400.000 KM, te izgradnja nove šetnice.

Na poseban način razgovarano je o realiziranju potpora kroz županijski tzv. Korona zakon, gdje je istaknuto kako je, nakon raspisivanja javnog poziva, oko 2000 pravnih i fizičkih osoba ostvarilo pravo na financijsku potporu od čega je oko 8 % izdvojeno za neumske gospodarstvenike. Također, istaknute su mogućnosti povoljnog kreditiranja u suradnji s Razvojnom bankom FBiH.

Govoreći o potpori Vlade projektima neumske općine, predsjednik Herceg kazao je kako je za „utopljavanje“ OŠ Kardinala Stepinca, s dvoranom Srednje škole izdvojeno 285. 241,28 KM.

„S obzirom na to da HNŽ ima potencijale u prirodnim resursima, što od svih nas traži snažniju potporu unaprjeđenju primarne i prehrambeno-prerađivačke proizvodnje, ali i potporu njihovoj snažnijoj povezanosti s turizmom u kojemu će se nuditi domaći proizvodi, Vlada je pomogla projekt izgradnje pogona za preradu maslina u iznosu od 110.000,00 KM. Također, budući da su u tijeku pripreme za početak nove turističke sezone svakako ćemo, sukladno mogućnostima, poduprijeti napore koje općinsko čelništvo čini kako bi unaprijedilo turističku ponudu naše jedine jadranske destinacije“, kazao je predsjednik Herceg.

Načelnik Jurković zahvalio je predsjedniku Hercegu na čestitkama upućenim u povodu izborne pobjede, istaknuvši kako vjeruje u nastavak dobre i još snažnije suradnje Općine Neum i Vlade HNŽ.

”Koristim ovu prigodu da Vama i članovima Vlade zahvalim na potpori i razumijevanju koje iskazujete za potrebe općine Neum, uvjeren u to kako ćemo i ubuduće zajedničkim naporima, ali uz razumijevanje drugih razina vlasti, završiti nekoliko iznimno bitnih projekata na dobrobit svih građana naše općine”, kazao je načelnik Jurković.

Povezani članci

Ostanite povezani

13,293FansLike
821FollowersFollow
20,000SubscribersSubscribe

VRIJEME

Mostar
blaga naoblaka
5.9 ° C
5.9 °
5.9 °
87 %
0.5kmh
20 %
Ned
18 °
Pon
15 °
Uto
9 °
Sri
11 °
Čet
13 °

NAJNOVIJE VIJESTI