Predsjedništvo BiH donijelo Odluku o angažiranju Oružanih snaga BiH

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je na 58. izvanrednoj sjednici, održanoj danas, donijelo Odluku o angažiranju Oružanih snaga Bosne i Hercegovine za potrebe pružanja pomoći civilnim institucijama u prevenciji i spriječavanju širenja koronavirusa (COVID – 19) u posebnim objektima (šatorima) za smještaj osoba koja dolaze u Bosnu i Hercegovinu iz stranih zemalja, navodi se na internet stranici Predsjedništva BiH.

-Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je ovlastilo ministra obrane Bosne i Hercegovine da unutar Bosne i Hercegovine, na zahtjev nadležnih institucija na razini Bosne i Hercegovine, entitetskih institucija i institucija Brčko Distrikta BiH može angažirati i upotrijebiti neborbena materijalna i tehnička sredstva Oružanih snaga BiH sa pripadajućim personalom za potrebe pružanja pomoći civilnim institucijama u prevenciji i spriječavanju širenja koronavirusa – pojašnjeno je.

Dodaje se da će ministar obrane Bosne i Hercegovite svojom zapovijedi utvrditi potrebne personalne i neborbene materijalne resurse Oružanih snaga Bosne i Hercegovine za realizaciju aktivnosti iz odluke Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Odluka će biti na snazi 30 dana.

Please follow and like us: