18.9 C
Mostar
Subota, 31 listopada, 2020

Predsjedništvo BiH donijelo Odluku o angažiranju Oružanih snaga BiH

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je na 58. izvanrednoj sjednici, održanoj danas, donijelo Odluku o angažiranju Oružanih snaga Bosne i Hercegovine za potrebe pružanja pomoći civilnim institucijama u prevenciji i spriječavanju širenja koronavirusa (COVID – 19) u posebnim objektima (šatorima) za smještaj osoba koja dolaze u Bosnu i Hercegovinu iz stranih zemalja, navodi se na internet stranici Predsjedništva BiH.

-Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je ovlastilo ministra obrane Bosne i Hercegovine da unutar Bosne i Hercegovine, na zahtjev nadležnih institucija na razini Bosne i Hercegovine, entitetskih institucija i institucija Brčko Distrikta BiH može angažirati i upotrijebiti neborbena materijalna i tehnička sredstva Oružanih snaga BiH sa pripadajućim personalom za potrebe pružanja pomoći civilnim institucijama u prevenciji i spriječavanju širenja koronavirusa – pojašnjeno je.

Dodaje se da će ministar obrane Bosne i Hercegovite svojom zapovijedi utvrditi potrebne personalne i neborbene materijalne resurse Oružanih snaga Bosne i Hercegovine za realizaciju aktivnosti iz odluke Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Odluka će biti na snazi 30 dana.

Povezani članci

Ostanite povezani

6,520FansLike
5,010SubscribersSubscribe

VRIJEME

Mostar
vedro
18.9 ° C
19 °
18.9 °
45 %
1.5kmh
0 %
Sub
18 °
Ned
20 °
Pon
19 °
Uto
21 °
Sri
22 °

NAJNOVIJE VIJESTI